Zuiderse hamburger met avocadopuree en een fris slaatje
Description
2
De hamburger met avocadopuree gaat ook goed samen met warme groenten zoals bijvoorbeeld snijbonen of sperziebonen.
Ingredients
| Gemengd gehakt (g) | 250 |
| Pancetta (plakjes) | 4 |
| Cottage cheese (el) | 1 |
| Mozzarella, in plakjes (g) | 125 |
| Paneermeel (el) | 2 |
| Eigeel (st) | 1 |
| Tomaat, in kleine blokjes (st) | 1 |
| Bloemige aardappels (g) | 500 |
| Avocado, eetrijp, in kleine blokjes (st) | 2 |
| Boter | |
| Courgette, in kleine blokjes (st) | 1/3 |
| Aubergine, in kleine blokjes (st) | 1/3 |
| Wit brood, ontkorst,in grove stukken (sneetje) | 2 |
| Rucola (g) | 45 |
| Honing | |
| Olijfolie | |
| Witte wijnazijn | |
| Citroensap | |
| Italiaanse kruiden (el) | 1/2 |
| Nootmuskaat | |
| Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Hamburger
- Meng het gehakt met de cottage cheese, de zongedroogde tomaatjes, de Italiaanse kruiden, de paneermeel en het eigeel goed door elkaar.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel het gehakt in de helft.
- Rol een gehaktbal en duw deze gelijkmatig plat tot ca. 1 cm dikte (of gebruik een hamburgerpers).
- Duw aan een zijde 2 plakjes pancetta vast.
- Bak de hamburger eerst op de zijde met de pancetta. Draai om en bak deze zijde.
- Leg de hamburgers met de pancettazijde in een ovenschaal. Verdeel de mozzarella over de hamburgers.
- Zet de hamburgers in de oven tot de kaas gesmolten en gekleurd is.
Avocado
- Besprenkel de avocadoblokjes met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Kruid met peper en zout.
Aardappelpuree
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
- Maak een fijne puree met een goede klont boter en een scheutje melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Schep er vervolgens de avocadoblokjes door. De avocado mag tot moes geroerd worden.
Slaatje
- Bak de broodblokjes knapperig in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Stoof de aubergineblokjes gaar in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak een vinaigrette met de olijfolie, de azijn, peper en zout. Doe er een beetje honing bij. Roer goed om en breng verder op smaak.
- Hussel de rucola, de tomatenblokjes, de courgetteblokjes en de aubergines door elkaar. Bedruppel met een beetje vinaigrette. Strooi er vervolgens de krokante broodstukjes over.
Notes
Variatie
- Voeg een beetje gestoofde ui en /of knoflook toe aan het gehakt.
- Wie graag olijven lust, kan wat fijngesnipperde zwarte olijven door het gehakt mengen.