Zuiderse hamburger met avocadopuree en een fris slaatje

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Zuiderse hamburger met avocadopuree en een fris slaatje


  • Author: Annelies

Description

2

De hamburger met avocadopuree gaat ook goed samen met warme groenten zoals bijvoorbeeld snijbonen of sperziebonen.


Ingredients

Gemengd gehakt (g) 250
Pancetta (plakjes) 4
Cottage cheese (el) 1
Mozzarella, in plakjes (g) 125
Paneermeel (el) 2
Eigeel (st) 1
Tomaat, in kleine blokjes (st) 1
Bloemige aardappels (g) 500
Avocado, eetrijp, in kleine blokjes (st) 2
Boter
Courgette, in kleine blokjes (st) 1/3
Aubergine, in kleine blokjes (st) 1/3
Wit brood, ontkorst,in grove stukken (sneetje) 2
Rucola (g) 45
Honing
Olijfolie  
Witte wijnazijn  
Citroensap  
Italiaanse kruiden (el) 1/2
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Hamburger

  • Meng het gehakt met de cottage cheese, de zongedroogde tomaatjes, de Italiaanse kruiden, de paneermeel en het eigeel goed door elkaar.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt in de helft.
  • Rol een gehaktbal en duw deze gelijkmatig plat tot ca. 1 cm dikte (of gebruik een hamburgerpers).
  • Duw aan een zijde 2 plakjes pancetta vast.
  • Bak de hamburger eerst op de zijde met de pancetta. Draai om en bak deze zijde.
  • Leg de hamburgers met de pancettazijde in een ovenschaal. Verdeel de mozzarella over de hamburgers.
  • Zet de hamburgers in de oven tot de kaas gesmolten en gekleurd is.

Avocado

  •  Besprenkel de avocadoblokjes met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Kruid met peper en zout.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.
  • Maak een fijne puree met een goede klont boter en een scheutje melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep er vervolgens de avocadoblokjes door. De avocado mag tot moes geroerd worden.

Slaatje

  • Bak de broodblokjes knapperig in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Stoof de aubergineblokjes gaar in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak een vinaigrette met de olijfolie, de azijn, peper en zout. Doe er een beetje honing bij. Roer goed om en breng verder op smaak.
  • Hussel de rucola, de tomatenblokjes, de courgetteblokjes en de aubergines door elkaar. Bedruppel met een beetje vinaigrette. Strooi er vervolgens de krokante broodstukjes over.

Notes

Variatie

  • Voeg een beetje gestoofde ui en /of knoflook toe aan het gehakt.
  • Wie graag olijven lust, kan wat fijngesnipperde zwarte olijven door het gehakt mengen.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30 mei 2020