Zoetzuur varkensvlees met rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Basmatirijst (g) | 125 |
Varkenshaas, in blokjes (g) | 150 |
Rode paprika, in blokjes (st) | 1 |
Ui, in 8 gesneden en uit elkaar gehaald (st) | 1 |
Sugarsnaps (g) | 100 |
Ananasblokjes, vers of blik (g) | 100 |
Gembersiroop (el) | 1,5 |
Limoensap (el) | 1,5 |
Sweet chilisaus (el of naar smaak) | 2 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Wokolie | |
Vissaus | |
Facultatief en naar smaak: | |
Kroepoek, soerang deng, gebakken uitjes, atjar tjampur |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst in licht gezouten water gaar.
Varkensvlees
- Verhit een scheut wokolie in een wok. Bak de varkenshaas, de knoflook, samen met de helft van de gembersiroop en de helft van de limoensap. Kruid af met wat vissaus. Roerbak 2 min. en neem met een schuimspaan uit de wok.
Groenten
- Doe de ui en de paprika in dezelfde olie. Voeg eventueel nog wat wokolie toe. Roerbak een 5-tal minuten. Voeg dan de sugarsnaps toe samen met de rest van de gembersiroop en de limoensap. Roerbak nogmaals een 5-tal minuten.
Stoofpotje afwerken
- Voeg de varkenshaas en de ananas toe. Roer goed om. Voeg en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met sweet chilisaus en vissaus.
Afwerking
- Serveer – naar smaak – met kroepoek, soerang deng, gebakken uitjes, atjar tjampur…