Zoete aardappelschotel met kabeljauw, courgette en paprika
Description
2
Scale
Ingredients
Zoete aardappel, in dunne plakjes geschaafd (g) | 300 |
Courgette, in dunne plakjes gesneden (st) | 1 |
Gele paprika, in dunne reepjes (st) | 1 |
Mozzarella, in dunne plakjes (g) | 125 |
Chimichurrikruiden (Euroma) (el) | 0,5 |
Kabeljauwfilets (g) | 250 |
Olijfolie | |
Peper, zout | |
Gemengde sla |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vis
- Meng de chimichurrikruiden met 1 el olijfolie.
- Snij de kabeljauw in kleinere moten. Smeer de vismootjes langs alle kanten met de gekruide olie in.
Ovenschotel
- Smeer een gepaste ovenschotel in met wat olie. (Neem meer schotels als je het recept voor meer personen maakt.)
- Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de schaal. Verdeel hierover de vis, de courgette en de paprika. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Leg als laatste de mozzarella over de groenten.
- Kruid tussen de lagen met peper en zout. Heb je nog wat kruidenolie over, druppel dit over de laatste laag aardappelen.
- Gaar de schotel ca. 45 min. in de voorverwarmde oven.
Slaatje
- Maak een eenvoudig slaatje met wat gemengde sla. Kruid met olijfolie, peper en zout. Druppel er naar wens wat fijne azijn over.