Zoete aardappel uit de oven met een stoofpotje van riblappen met abrikoosjes, krieltjes en groenten
Description
2
- De abrikoosje maken dat het een zoet stoofpotje wordt.
- De zoete aardappel is eigenlijk een knol en geen aardappel. In dit gerecht is het dan ook ‘de groente’. Maar omdat het geheel vrij zoet is, kies ik er toch voor om een andere seizoengroente er bij te serveren. Kies daarom voor niet al te grote zoete aardappels zodat de schotel niet de overdadig wordt.
- Ik had nog wat prei, dus dat heb ik erbij geserveerd. Maar koolrabi of venkel gaan hier ook uitstekend bij.
Scale
Ingredients
Riblappen, in blokjes (g) | 300 |
Zoete aardappel (st) | 3 |
Gedroogde abrikozen, in reepjes (st) | 6 |
Krieltjes, voorgegaard (g) | 300 |
Prei, in ringen (st) | 2 |
Kerrie (el) | 1 |
Rode wijn (ml) | 50 |
Rundsfond (ml) | 250 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170° C.
Riblappen
- Kruid de blokjes vlees met peper en zout.
- Bak de vleesblokjes aan alle kanten in olie aan.
- Zet het vuur lager.
- Kruid met de kerriepoeder. Bestrooi met de bloem en bak deze even mee.
- Blus met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg dan de rundsfond toe. Breng opnieuw aan de kook.
- Zet het vuur lager.
- Snij 1 kleine zoete aardappel in blokjes en voeg samen met de abrikoosjes aan de stoofpot toe.
- Laat ca. 2 uur op een laag vuurtje sudderen.
- Neem het laatste half uur het deksel weg zodat het vocht kan inkoken.
- Kruid af met peper en zout.
Zoete aardappel
- Leg de zoete aardappel in een ovenschaal.
- Doe een klein beetje water in de schaal.
- Pof de aardappesl gaar in ongeveer 35 min. Je kan de aardappels op het laatste afgedekt een 5 min. in de microgolfoven zetten om ze zeker door en door gegaard te hebben.
Prei
- Stoof de prei in boter gaar.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Snij de zoete aardappel in de lengte doormidden. Schep het stoofpotje van vlees in de aardappel.
- Serveer met de krieltjes en de prei.