Zoete aardappel-knolselderpuree met boerenworst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Zoete aardappel-knolselderpuree met boerenworst


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Zoete aardappels, in blokjes(g) 300
Knolselderij, in blokjes(g) 300
Zoet-zure appel, in blokjes (st) 1
Rode ui, gesnipperd (st) 1
Knoflook, gesnipperd (t) 1
Bladselder, fijngesnipperd (el) 1,5
Boter (el) 1
Bakboter  
Boerenworst (st) 2

Instructions

Groenten

  • Smelt de boter in een diepe pan en bak de uien 3 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee.  Hou warm.
  • Kook de zoete aardappel en knolselderij in licht gezouten apart gaar in licht gezouten water. De zoete aardappel is sneller gaar dan de knolselder.
  • Voeg na 15 minuten koken de appel toe bij de knolselder. De knolselder zal ca. 20 min. gaartijd nodig hebben.
  • Giet de groenten af en stoom droog.
  • Voeg de zoete aardappel bij de knolselder. Maak een grove puree met wat boter, Roer er de gefruite uien aan toe. Kruid af met peper en zout.

Worsten

  • Bak ondertussen  de worsten op een matig vuur aan alle kanten goudbruin en tot ze gaar zijn.

Afwerking

  •  Roer vlak voor het serveren de bladselderij door de puree.

Notes

 

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

2 maart 2020