Zoete aardappel-knolselderpuree met boerenworst
Description
2
Ingredients
Zoete aardappels, in blokjes(g) | 300 |
Knolselderij, in blokjes(g) | 300 |
Zoet-zure appel, in blokjes (st) | 1 |
Rode ui, gesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, gesnipperd (t) | 1 |
Bladselder, fijngesnipperd (el) | 1,5 |
Boter (el) | 1 |
Bakboter | |
Boerenworst (st) | 2 |
Instructions
Groenten
- Smelt de boter in een diepe pan en bak de uien 3 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee. Hou warm.
- Kook de zoete aardappel en knolselderij in licht gezouten apart gaar in licht gezouten water. De zoete aardappel is sneller gaar dan de knolselder.
- Voeg na 15 minuten koken de appel toe bij de knolselder. De knolselder zal ca. 20 min. gaartijd nodig hebben.
- Giet de groenten af en stoom droog.
- Voeg de zoete aardappel bij de knolselder. Maak een grove puree met wat boter, Roer er de gefruite uien aan toe. Kruid af met peper en zout.
Worsten
- Bak ondertussen de worsten op een matig vuur aan alle kanten goudbruin en tot ze gaar zijn.
Afwerking
- Roer vlak voor het serveren de bladselderij door de puree.
Notes