Zoete aardappel-aardappelpuree met appel en spinazie, boerenworst
Description
2
Scale
Ingredients
Zoete aardappel, in blokjes (g) | 250 |
Bloemige aardappel, in blokjes (st) | 250 |
Zoetzure appel, mag ongeschild, in blokjes (st) | 1 |
Spinazie (g) | 140 |
Rode ui, gesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Bladpeterselie, fijngesneden (el) | 1 |
Boerenworst (st) | 2 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Zoete aardappel-aardappelpuree
- Kook de zoete aardappel en aardappel in licht gezouten water gaar (20 min).
- Voeg na 15 minuten koken de appel toe.
- Afgieten en droogstomen.
- Maak er een puree van met een klontje boter.
- Nadat de spinazie is toegevoegd, de peterselie er onder scheppen.
- Kruid af met peper en zout.
Spinazie
- Smelt wat boter in een diepe pan .
- Stoof de uien 3 min.
- Voeg de knoflook toe. Stoof nog en minuutje.
- Doe de spinazie erbij. Laat slinken.
- Voeg de spinazie bij de aardappelpuree toe.
Worsten
- Bak de worsten op een matig vuur aan alle kanten goudbruin.
- Laat ze zachtjes verder garen.