Zoete aardappel-aardappelpuree met appel en spinazie, boerenworst

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Zoete aardappel-aardappelpuree met appel en spinazie, boerenworst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Zoete aardappel, in blokjes (g) 250
Bloemige aardappel, in blokjes (st) 250
Zoetzure appel, mag ongeschild, in blokjes (st) 1
Spinazie (g) 140
Rode ui, gesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Bladpeterselie, fijngesneden (el) 1
Boerenworst (st) 2
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Zoete aardappel-aardappelpuree

  • Kook de zoete aardappel en aardappel in licht gezouten water gaar (20 min).
  • Voeg na 15 minuten koken de appel toe.
  • Afgieten en droogstomen.
  • Maak er een puree van met een klontje boter.
  • Nadat de spinazie is toegevoegd, de peterselie er onder scheppen.
  • Kruid af met peper en zout.

Spinazie

  • Smelt wat boter in een diepe pan .
  • Stoof de uien 3 min.
  • Voeg de knoflook toe. Stoof nog en minuutje.
  • Doe de spinazie erbij. Laat slinken.
  • Voeg de spinazie bij de aardappelpuree toe.

Worsten

  • Bak de worsten op een matig vuur aan alle kanten goudbruin.
  • Laat ze zachtjes verder garen.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020