Zelfgemaakte boomstammetjes met aardappelpuree en snijbonen

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Zelfgemaakte boomstammetjes met aardappelpuree en snijbonen


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Vastkokende aardappelen (g) 400
Snijbonen, in reepjes gesneden (g) 300
Sjalotten, fijngesnipperd (st) 2
Gemalen Emmentaler (g) 25
Gemengd gehakt (g) 250
Gedroogde peterselie (el) 2
Paneermeel  
Melk scheutje
Olijfolie  
Boter  
Nootmuskaat  
Foelie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Gehakt

  • Meng het gehakt met een eigeel (hou het eiwit om te paneren).
  • Voeg de gemalen kaas erbij.
  • Meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig nog wat paneermeel toe totdat het geheel goed kleeft.
  • Kruid af met peper, zout en een snufje foelie.
  • Rol van 4 gelijke porties gehakt de boomstammetjes. Zet ze in de koelkast om een beetje op te stijven.
  • Vul een schaaltje met een bodem (gekruid) paneermeel en gedroogde peterselie. In een ander schaaltje het eiwit met het ander ei loskloppen.
  • Rol de boomstammetjes langs alle kanten door het ei. Druk de twee zijkanten van elk boomstammetje in de paneermeel met peterselie en rol vervolgens ‘de stam’ door de paneermeel.
  • Smelt een klont boter in een hete braadpan. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de boomstammetjes gedurende ongeveer een halve minuut langs elke zijde op een middelmatig vuur. Blijf ze omdraaien tot het vlees een egaal goudbruin korstje heeft.
  • Leg de boomstammetjes in een kleine ovenschaal en gaar ze ongeveer 20 min. in de oven.
  • Controleer of de boomstammetjes gaar zijn tot in de kern.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Giet af de aardappelen af en stoom droog.
  • Maak een puree met een klontje boter en een scheutje melk.. Heb je nog eimengsel over van de boomstammetjes, dan kan je dit bij de aardappelpuree voegen. Meng goed en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Snijbonen

  • Kook de snijbonen in licht gezouten water beetgaar in ongeveer 5 min.
  • Giet af en koel af onder koud water. Laat de boontjes uitlekken in een vergiet.
  • Stoof de sjalot glazig in wat boter. Voeg dan de snijbonen toe. Geef ze een korte stoofbeurt.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020