Zeewolffilet met capellini en groentesaus

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Zeewolffilet met capellini en groentesaus


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Capellini (g) 200
Zeewolffilet, verdeeld in een portie per persoon (g) 300
Ui, fijngesnipperd (st) 1/2
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Ansjovisfilets, gezouten en fijngesneden (st) 2
Selder, fijngesneden (sengel) 2
Wortel, fijngesneden (st) 1
Tomaten (st) 2
Zwarte olijven, ontpit (el) 1/2
Kappertjes (el) 1/2
Basilicum, fijngesneden (bussel) 1/2
Olijfolie  
Boter (el) 1
Kippenbouillonblokje 1
Bloem
Peper, zout

Instructions

Groentesaus

  • Emondeer de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ui en look.
  • Voeg de stukjes selder en wortel toe en laat op een matig vuur sudderen.
  • Doe de stukjes tomaat ter bij. Laat even ‘smelten’.
  • Voeg kappertjes, de olijven en het bouillonblokje toe aan de saus. Laat alles een 20-tal min. sudderen.
  • Meng de saus voorzichtig en breng naar wens op smaak met peper en zout. Let evenwel op met het zout, de ansjovis en kappertjes zorgen al voor een behoorlijk zoutige toets.

Pasta

  • Kook de pasta in gezouten water gaar volgens receptuur. Capellini is erg fijn en daardoor snel klaar, hou daar voldoende rekening mee.

Zeewolf

  • Kruid de zeewolf met voldoende peper en zout. Haal de filets door de bloem.
  • Verhit wat olie met een klontje boter in een braadpan en schroei de stukjes vis kort maar krachtig.
  • De zeewolf is gaar eenmaal de structuur wat harder is geworden. Laat echter niet te ver garen, dan wordt de smaakvolle vis taai.

Afwerking

  • Meng de basilicum vlak voor het opdienen onder de saus.

 

 

Notes

Tip: emonderen

  • Zet een pan water op (tomaten moeten onder kunnen staan). Snijd met een scherp mesje een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze onder in het hete water. Controleer na enkele seconden of het vel loskomt. Niet te lang laten liggen, want dan gaan ze garen. Haal ze uit het water. Spoel onmiddellijk onder koud water zodat het gaar proces stopt. Verwijder dan de pel en snijd in blokjes.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020