Zeebaars met Hoegaarden Grand Cru, ratatouille, aardappel-olijvenpuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Zeebaars met Hoegaarden Grand Cru, ratatouille, aardappel-olijvenpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Zeebaars filet met vel (of andere stevige witvis) (st) 2
Rode paprika, in blokjes (st) 1
Gele paprika, in blokjes (st) 1
Courgette, in blokjes (st) 1
Visfumet (ml) 25
Room (ml) 50
Groentebouillonblokje (st) 1/4
Aardappelen (g) 400
Groene olijven, fijngesneden (g) 25
Zwarte olijven, fijngesneden (g) 25
Peterselie, fijngesneden (el) 1
Provençaalse kruiden  
Olie  
Roomboter  
Nootmuskaat  
Melk  
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180 °C.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Maak van de aardappelen, een flinke lepel roomboter, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat een puree. Voeg de olijven toe en schep goed om. Hou warm.

 Vis

  • Bak de vis op de velkant een paar minuten in de olie. Kruid met peper en zout.
  • Haal uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Ratatouille

  • Bak de niet al te fijn gesneden groenten gaar in hetzelfde vet waarin de vis gebakken werd. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  • Hou warm.

Saus

  • Meng de visfumet en het bier. Laat inkoken. Voeg de room en de jus van de groenten toe en laat verder indikken tot de gewenste sausdikte. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  • Zet de vis nog 8 min (afhankelijk van de dikte van de vis) in de voorverwarmde oven.
  • Schep de ratatouille op een bord. Leg de vis hier boven op. Garneer met wat peterselie. Serveer met de olijvenpuree.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020