Zalm met broccolipuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Zalm met groentepannetje van venkel en courgette


  • Author: Annelies

Description

2

 


Scale

Ingredients

Zalm, moten (125 g/pp) (g) 2
Venkel, i n reepjes (st) 1
Courgette, in blokjes (st) 1
Sjalot, fijngesnipperd 1
Kruidenkaas, zacht (g) 125
Citroensap  
Aardappelschijfjes (g) 300
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Aardappelschijfjes

  • Bak de aardappeltjes in olijfolie goudbruin en gaar.
  • Kruid af met peper en zout.

Groenten

  • Stoof de sjalot in een ruime pan (de vis komt er nog bij) in de olie.
  • Voeg de venkelreepjes toe. Stoof even mee en voeg dan de courgetteblokjes toe.
  • Stoof alles gedurende een 10- tal minuten. De groenten stoven met de vis nog een 5-tal minuten.
  • Roer de kruidenkaas door het mengsel.
  • Voeg wat citroensap toe voor een frisse toets.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Zalm

  • Kruid de zalmmoten met peper en zout.
  • Bak de zalm in de olijfolie aan beide kanten.
  • Leg de zalm op het groentemengsel en laat nog een 5-tal minuten garen. Zorg er voor dat de venkel en courgette nog beetgaar blijven.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020