Zalm met groentepannetje van venkel en courgette
Description
2
Scale
Ingredients
Zalm, moten (125 g/pp) (g) | 2 |
Venkel, i n reepjes (st) | 1 |
Courgette, in blokjes (st) | 1 |
Sjalot, fijngesnipperd | 1 |
Kruidenkaas, zacht (g) | 125 |
Citroensap | |
Aardappelschijfjes (g) | 300 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelschijfjes
- Bak de aardappeltjes in olijfolie goudbruin en gaar.
- Kruid af met peper en zout.
Groenten
- Stoof de sjalot in een ruime pan (de vis komt er nog bij) in de olie.
- Voeg de venkelreepjes toe. Stoof even mee en voeg dan de courgetteblokjes toe.
- Stoof alles gedurende een 10- tal minuten. De groenten stoven met de vis nog een 5-tal minuten.
- Roer de kruidenkaas door het mengsel.
- Voeg wat citroensap toe voor een frisse toets.
- Breng op smaak met peper en zout.
Zalm
- Kruid de zalmmoten met peper en zout.
- Bak de zalm in de olijfolie aan beide kanten.
- Leg de zalm op het groentemengsel en laat nog een 5-tal minuten garen. Zorg er voor dat de venkel en courgette nog beetgaar blijven.