Wortel-sperziebonen stamppot met spek
Description
2
Ingredients
Aardappelen (g) | 500 |
Ui, in ringen | 2 |
Wortelen, in reepjes (g) | 200 |
Sperziebonen, gehalveerd (g) | 200 |
Verse speklappen (g) | 250 |
Mosterd (el) | 1 |
Melk | |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
- Maak een puree met wat boter en melk. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Groenten
- Stoof de ui in wat boter aan. Voeg de wortelen en de sperziebonen toe. Voeg water toe tot de groenten onderstaan. Kook alles gaar. Giet af.
- Meng de groenten onder de puree. Kruid af met peper en zout.
Speklapjes
- Kruid het spek met peper en zout. Bestrijk beide kanten met mosterd. Bak het spek in een koekenpan met antiaanbaklaag in 15 min. gaar en knapperig bakken.
- De speklapjes uit pan nemen en 75 ml water bij bakvet schenken. Breng het water aan de kook en roer het aanbaksel los. Doe er een beetje mosterd bij. Kruid af met peper en zout.