Wok met paksoi en varkensvlees, rijst
Description
2
Een eenvoudig en lekker ‘snel klaar’ gerecht.
Scale
Ingredients
| Sesamolie (el) | 1 |
| Wokolie (el) | 3 |
| Varkenslapje, in blokjes (g) | 300 |
| Hoisin saus (el) | 1 |
| Komijnpoeder (thl) | 1 |
| Spaanse peper, zonder zaadlijst, fijngesnipperd | ½ |
| Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
| Paksoi, in reepjes (st) | 1 |
| Rijst (g) | 125 |
| Vissaus | |
| Sweet chilisaus |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar.
Wok
- Roerbak de varkensblokjes in de wokolie gemengd met sesamolie.
- Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe. Roerbak even mee.
- Doe de paksoi erbij. Roerbak ze beetgaar.
- Kruid met komijn en hoisin. Wil je het iets zouten, gebruik dan vissaus.
- Voeg een beetje sweet chilisaus toe. Roer goed om.
Notes
Tip
- In plaats van rijst kan je ook noedels of mie gebruiken. Een aardappel kan natuurlijk ook altijd.