Wok met paksoi en varkensvlees, rijst
Description
2
Een eenvoudig en lekker ‘snel klaar’ gerecht.
Scale
Ingredients
Sesamolie (el) | 1 |
Wokolie (el) | 3 |
Varkenslapje, in blokjes (g) | 300 |
Hoisin saus (el) | 1 |
Komijnpoeder (thl) | 1 |
Spaanse peper, zonder zaadlijst, fijngesnipperd | ½ |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Paksoi, in reepjes (st) | 1 |
Rijst (g) | 125 |
Vissaus | |
Sweet chilisaus |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar.
Wok
- Roerbak de varkensblokjes in de wokolie gemengd met sesamolie.
- Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe. Roerbak even mee.
- Doe de paksoi erbij. Roerbak ze beetgaar.
- Kruid met komijn en hoisin. Wil je het iets zouten, gebruik dan vissaus.
- Voeg een beetje sweet chilisaus toe. Roer goed om.
Notes
Tip
- In plaats van rijst kan je ook noedels of mie gebruiken. Een aardappel kan natuurlijk ook altijd.