Wok met paksoi en varkensvlees

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Wok met paksoi en varkensvlees, rijst


  • Author: Annelies

Description

2

Een eenvoudig en lekker ‘snel klaar’ gerecht.


Scale

Ingredients

Sesamolie (el) 1
Wokolie (el) 3
Varkenslapje, in blokjes (g) 300
Hoisin saus (el) 1
Komijnpoeder (thl) 1
Spaanse peper, zonder zaadlijst, fijngesnipperd ½
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Paksoi, in reepjes (st) 1
Rijst (g) 125
Vissaus
Sweet chilisaus

Instructions

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water gaar.

Wok

  • Roerbak de varkensblokjes in de wokolie gemengd met sesamolie.
  • Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe. Roerbak even mee.
  • Doe de paksoi erbij. Roerbak ze beetgaar.
  • Kruid met komijn en hoisin. Wil je het iets zouten, gebruik dan vissaus.
  • Voeg een beetje sweet chilisaus toe. Roer goed om.

Notes

Tip

  • In plaats van rijst kan je ook noedels of mie gebruiken. Een aardappel kan natuurlijk ook altijd.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020