Witvis met venkelpuree en een dragon-roomsausje

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witvis met venkelpuree en een dragon-roomsausje


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Stevige witvis (125 g/pp – st) 2
Bloemige aardappel (g) 500
Dragon, fijngesnipperd (g) 10
Room (ml) 100
Groentebouillonblokje (st) ½
Olijfolie
Boter
Melk  
Nootmuskaat
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Snipper de helft van de dragonblaadjes.

Aardappel-venkelpuree

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
  • Breng 100 ml aan de kook. Los het bouillonblokje op. Laat de venkel ca. 15 min. garen in de bouillon. Schep de venkel uit de bouillon. Hou de bouillon bij.
  • Maak een grove puree van de aardappelen met een klontje boter. Voeg eventueel wat melk toe.
  • Roer de venkel er onder.
  • Kruid af met peper en zout.

Dragon-roomsaus

  • Breng de bouillon van de venkel terug aan de kook samen met de niet gesnipperde dragonblaadjes. Laat voor de helft inkoken.
  • Haal de dragonblaadjes er uit.
  • Voeg de room toe.
  • Laat weerom inkoken.
  • Neem van het vuur. Voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe.
  • Kruid af met peper en zout.

Vis

  • Bestrijk de visfilets met olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Bak de vis aan beide kanten gedurende ca. 3 min. goudbruin en gaar (duur hangt af van de dikte van de filet.). Laat de vis niet droog koken.

Afwerking

  • Schep puree op een voorverwarmd bord.
  • Leg de vis op de puree.
  • Doe er wat dragon-roomsaus over.
  • Garneer met groene venkelloof.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

23 mei 2020