Witvis met venkelpuree en een dragon-roomsausje
Description
2
Scale
Ingredients
Stevige witvis (125 g/pp – st) | 2 |
Bloemige aardappel (g) | 500 |
Dragon, fijngesnipperd (g) | 10 |
Room (ml) | 100 |
Groentebouillonblokje (st) | ½ |
Olijfolie | |
Boter | |
Melk | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Snipper de helft van de dragonblaadjes.
Aardappel-venkelpuree
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
- Breng 100 ml aan de kook. Los het bouillonblokje op. Laat de venkel ca. 15 min. garen in de bouillon. Schep de venkel uit de bouillon. Hou de bouillon bij.
- Maak een grove puree van de aardappelen met een klontje boter. Voeg eventueel wat melk toe.
- Roer de venkel er onder.
- Kruid af met peper en zout.
Dragon-roomsaus
- Breng de bouillon van de venkel terug aan de kook samen met de niet gesnipperde dragonblaadjes. Laat voor de helft inkoken.
- Haal de dragonblaadjes er uit.
- Voeg de room toe.
- Laat weerom inkoken.
- Neem van het vuur. Voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe.
- Kruid af met peper en zout.
Vis
- Bestrijk de visfilets met olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Bak de vis aan beide kanten gedurende ca. 3 min. goudbruin en gaar (duur hangt af van de dikte van de filet.). Laat de vis niet droog koken.
Afwerking
- Schep puree op een voorverwarmd bord.
- Leg de vis op de puree.
- Doe er wat dragon-roomsaus over.
- Garneer met groene venkelloof.