Witvis met ingemaakte citroen en krielaardappeltjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witvis met ingemaakte citroen, prei en krielaardappeltjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Witvis (g) 250
Gerookt spekblokjes (g) 50
Tomaat, in schijfjes (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Krielaardappeltjes, voorgegaard (g) 250
Prei; in ringen (st) 3
Opgelegde citroen, enkel de schil, in partjes (st) 1
Room (ml) 100
Witte wijn (ml) 50
Rozemarijn (takje) 1
Saffraan (draadjes) 4
Olie  
Peper, zout  

Instructions

Krieltjes

  • Bak het gerookt spek in een klein beetje olijfolie aan.
  • Voeg de aardappeltjes toe. Bak ze goudbruin.
  • Kruid af met peper en zout.

Saus

  • Neem een ruime pan (de vis komt er bij te liggen).
  • Stoof de ui in wat boter.
  • Voeg de prei toe en stoof een 4-tal min.
  • Voeg de partjes citroen en tomaat toe en laat 2 min. meestoven.
  • Blus met de witte wijn en voeg de takjes rozemarijn toe. Laat zachtjes inkoken.
  • Als de wijn bij de prei iets is ingekookt, voeg je de room en de saffraan toe.

Witvis

  • Leg de vis bovenop het groentemengsel.
  • Laat de vis afgedekt garen. Afhankelijk van de dikte van de vis heb je maar enkele minuten nodig!

Afwerking

  • Voor het serveren haal je de rozemarijn uit de pan.
  • De partjes citroen worden verwijderd. Deze leg je bij het serveren boven op de vis. De citroen mag mee opgegeten worden.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020