Witvis met ingemaakte citroen, prei en krielaardappeltjes
Description
2
Scale
Ingredients
Witvis (g) | 250 |
Gerookt spekblokjes (g) | 50 |
Tomaat, in schijfjes (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Krielaardappeltjes, voorgegaard (g) | 250 |
Prei; in ringen (st) | 3 |
Opgelegde citroen, enkel de schil, in partjes (st) | 1 |
Room (ml) | 100 |
Witte wijn (ml) | 50 |
Rozemarijn (takje) | 1 |
Saffraan (draadjes) | 4 |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Krieltjes
- Bak het gerookt spek in een klein beetje olijfolie aan.
- Voeg de aardappeltjes toe. Bak ze goudbruin.
- Kruid af met peper en zout.
Saus
- Neem een ruime pan (de vis komt er bij te liggen).
- Stoof de ui in wat boter.
- Voeg de prei toe en stoof een 4-tal min.
- Voeg de partjes citroen en tomaat toe en laat 2 min. meestoven.
- Blus met de witte wijn en voeg de takjes rozemarijn toe. Laat zachtjes inkoken.
- Als de wijn bij de prei iets is ingekookt, voeg je de room en de saffraan toe.
Witvis
- Leg de vis bovenop het groentemengsel.
- Laat de vis afgedekt garen. Afhankelijk van de dikte van de vis heb je maar enkele minuten nodig!
Afwerking
- Voor het serveren haal je de rozemarijn uit de pan.
- De partjes citroen worden verwijderd. Deze leg je bij het serveren boven op de vis. De citroen mag mee opgegeten worden.