Witte selder en gehaktbrood op Mediterrane wijze met gebakken gnocchi

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witte selder en gehaktbrood op Mediterrane wijze met gebakken gnocchi


  • Author: Annelies

Description

2 (Groenten en gnocchi) + 4 (Gehaktbrood)

Het gehaktbrood dat je over hebt smaakt ook koud. Lekker voor bij de lunch.

Gnocchi wordt veelal gekookt. Zelf vind ik de gnocchi te papperig worden. Ik bak ze liever in olijfolie lekker krokant zoals gebakken aardappeltjes.


Ingredients

Gnocchi (koelvers – g) 400
Witte selder, in ringen (bussel) ½
Rode ui, in ringen (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Tomatenblokjes (blik – g) 200
Tijm (thl) 1
Olijfolie  
Gehaktbrood  
Gemengd gehakt (g) 500
Gerookte spekblokjes, niet te vet, fijngesnipperd (g) 100
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Tomatenpuree (g) 70
Grove mosterd (el) ½
Italiaanse kruiden (el) ½
Worchestershiresaus (el) ½
Ei (st) 1
Paneermeel  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Gehaktbrood

  • Meng alle ingrediënten tot en met het ei goed door elkaar.
  • Voeg zo veel paneermeel toe tot je een goed samenhangend geheel krijgt
  • Kruide af met peper en zout, en eventueel nog wat extra Italiaanse kruiden.
  • Vorm een mooi brood dat ongeveer overal even dik is.
  • Vet een ovenschotel in. Leg het gehaktbrood er in.
  • Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven.
  • Haal het gehaktbrood uit de oven en uit de schaal. Het vet wordt niet gebruikt.
  • Snij het gehaktbrood in brede plakken.

Groenten

  • Kook de bleekselder beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
  • Stoof de ui en de look in olie gaar.
  • Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe. Laat het geheel een 5-tal minuten sudderen.
  • Voeg de bleekselder toe en laat deze op een hoog vuur doorwarmen.
  • Kruid af met peper en zout.

Gnocchi

  • Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan.
  • Geef de gnocchi een krokant korstje.
  • Serveer onmiddellijk.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 september 2020