Witte selder en gehaktbrood op Mediterrane wijze met gebakken gnocchi
Description
2 (Groenten en gnocchi) + 4 (Gehaktbrood)
Het gehaktbrood dat je over hebt smaakt ook koud. Lekker voor bij de lunch.
Gnocchi wordt veelal gekookt. Zelf vind ik de gnocchi te papperig worden. Ik bak ze liever in olijfolie lekker krokant zoals gebakken aardappeltjes.
Ingredients
Gnocchi (koelvers – g) | 400 |
Witte selder, in ringen (bussel) | ½ |
Rode ui, in ringen (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Tomatenblokjes (blik – g) | 200 |
Tijm (thl) | 1 |
Olijfolie | |
Gehaktbrood | |
Gemengd gehakt (g) | 500 |
Gerookte spekblokjes, niet te vet, fijngesnipperd (g) | 100 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Tomatenpuree (g) | 70 |
Grove mosterd (el) | ½ |
Italiaanse kruiden (el) | ½ |
Worchestershiresaus (el) | ½ |
Ei (st) | 1 |
Paneermeel | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Gehaktbrood
- Meng alle ingrediënten tot en met het ei goed door elkaar.
- Voeg zo veel paneermeel toe tot je een goed samenhangend geheel krijgt
- Kruide af met peper en zout, en eventueel nog wat extra Italiaanse kruiden.
- Vorm een mooi brood dat ongeveer overal even dik is.
- Vet een ovenschotel in. Leg het gehaktbrood er in.
- Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en uit de schaal. Het vet wordt niet gebruikt.
- Snij het gehaktbrood in brede plakken.
Groenten
- Kook de bleekselder beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
- Stoof de ui en de look in olie gaar.
- Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe. Laat het geheel een 5-tal minuten sudderen.
- Voeg de bleekselder toe en laat deze op een hoog vuur doorwarmen.
- Kruid af met peper en zout.
Gnocchi
- Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan.
- Geef de gnocchi een krokant korstje.
- Serveer onmiddellijk.