Witte pens met kaas en ontbijtspek, aardappelsalade

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witte pens met kaas en ontbijtspek, aardappelsalade


  • Author: Annelies

Description

2

Een andere manier om witte pens te eten. Met de frisse aardappelsalade is dit een uitstekend gerecht voor zomerse dagen.


Scale

Ingredients

Witte pens (st) 2
Gemalen kaas  
Gezouten of gerookt ontbijtspek (plakjes) 10
Krieltjes, in de schil gekookt (g) 300
Tomaat, in blokjes (st) 1
Komkommer, in blokjes (st) 1/3
Zure augurkjes, fijngesnipperd (el) 1
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Mayonaise (el) 1
Yoghurt (el) 1
Mosterd (thl) 1
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Witte pens

  • Laat de pens op kamertemperatuur komen.
  • Snij de pens in de lengte in de helft, zonder de pens volledig door te snijden.
  • Leg voor elke pens 5 plakjes spek dakpansgewijs, in de lengte, over elkaar.
  • Leg de pens onderaan de rij speklapjes.
  • Prop gemalen kaas in de gemaakte opening.
  • Rol vervolgens de speklapjes rond de pens. Rol ze een beetje scheef op zodat op het einde de volledige pens ingepakt is.
  • Verwarm de grillpan. Besproei met een beetje olijfolie.
  • Bak de pensen aan beide kanten. Laat zachtjes garen. Als de kaas er uit komt piepen, is de pens klaar.

Aardappelsalade

  • Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en een scheutje olijfolie tot een wat lopende saus. Kruid af met peper en zout.
  • Snij de aardappelen met schil in grove blokken.
  • Voeg er de tomatenblokjes, de komkommerblokjes, de augurkjes en de sjalot toe.
  • Lepel er de mayonaise-yoghurt dressing over.
  • Schep alles omzichtig door elkaar.
  • Kruid af met peper en zout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

5 juni 2020