Witte kool met gepimpte puree en varkenshaas

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witte kool met gepimpte puree en varkenshaas


  • Author: Annelies

Description

2

Een lekkere koolschotel zonder de traditionele witte saus.


Scale

Ingredients

Varkenshaasje (g) 300
Witte kool, fijngesneden (g) 300
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Groentebouillon, blokje (st) 1/2
Tijm (takje) 2
Bloemige aardappelen (g) 500
Bieslook of peterselie, fijngesneden (el) 1
Groentesausbinder  
Boter  
Grove mosterd  
Peper, zout  

Instructions

Witte kool

  • Stoof de kool en de ui samen met de tijmnaaldjes in boter.
  • Voeg daarna de groentebouillon toe.
  • Laat gaar stoven onder gesloten deksel op zacht vuur.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg er wat groentesausbinderaan toe en dik het stoofvocht wat in.

Puree

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Maak een grove puree met de roomboter, peper en zout.
  • Voeg de gesnipperde bieslook of peterselie toe. Roer er 1/2 el grove mosterd onder.

Varkenshaasje

  • Bestrijk de varkenshaas aan beide zijden met de mosterd en kruid af met peper en zout.
  • Bak de varkenshaas aan beide kanten goudbruin. Laat op een zacht vuur verder garen.
  • Varkenshaas moet binnen nog wat rosé zijn.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020