Witte kool met gepimpte puree en varkenshaas
Description
2
Een lekkere koolschotel zonder de traditionele witte saus.
Scale
Ingredients
| Varkenshaasje (g) | 300 |
| Witte kool, fijngesneden (g) | 300 |
| Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
| Groentebouillon, blokje (st) | 1/2 |
| Tijm (takje) | 2 |
| Bloemige aardappelen (g) | 500 |
| Bieslook of peterselie, fijngesneden (el) | 1 |
| Groentesausbinder | |
| Boter | |
| Grove mosterd | |
| Peper, zout |
Instructions
Witte kool
- Stoof de kool en de ui samen met de tijmnaaldjes in boter.
- Voeg daarna de groentebouillon toe.
- Laat gaar stoven onder gesloten deksel op zacht vuur.
- Kruid af met peper en zout.
- Voeg er wat groentesausbinderaan toe en dik het stoofvocht wat in.
Puree
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Maak een grove puree met de roomboter, peper en zout.
- Voeg de gesnipperde bieslook of peterselie toe. Roer er 1/2 el grove mosterd onder.
Varkenshaasje
- Bestrijk de varkenshaas aan beide zijden met de mosterd en kruid af met peper en zout.
- Bak de varkenshaas aan beide kanten goudbruin. Laat op een zacht vuur verder garen.
- Varkenshaas moet binnen nog wat rosé zijn.