Witte en zwarte pens met appeltjes en aardappels uit de oven
Description
2
Pens met appelmoes een aardappels, een traditioneel gerecht uit grootmoeders tijd. Weinig ingrediënten en snel klaar. Wat wil je nog meer?
Ingredients
Witte pens (st) | 1 |
Zwarte pens (st) | 1 |
Appel, type jonagold (st) | 3 |
Aardappelschijfjes, voorgekookt (g) | 400 |
Tijm (takje) | 3 |
Knoflook, uitgeperst (t) | 1 |
Boter |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Appels
- Wie dit liever heeft, kan de appel schillen. Het is echter niet noodzakelijk.
- Snij de appels in kwarten. Snij er vervolgens dunne plakjes van.
- Bak de appelschijfjes in boter aan beide kanten goudbruin. Ze moeten nog bite hebben.
- Haal ze uit de pan.
Witte en zwarte pens
- Haal het velletje van de pensen.
- Snij de pensen in plakken van ca. 1,5 cm. Let op want de zwarte pens is wat brokkeliger.
- Bak de schijven pens in de pan waar de appels zijn in gebakken. Bruin ze aan beide kanten.
Samenstelling schotel
- Vet een passende ovenschotel in.
- Leg eerst de helft van de aardappelschijven dakpansgewijs op de bodem. Kruid met een beetje peper en zout.
- Leg er vervolgens de appelschijfjes over gevolgd door de pens. Kruid weerom met een beetje peper en zout.
- Dek af met een laag aardappelschijfjes. Kruid weerom met een beetje peper en zout.
- Smelt een eetlepel boter. Voeg de tijmnaadjes en de uitgeperste knoflook toe toe. Smeer de bovenste laag aardappels in met dit boter-tijm-knoflook mengsel.
- Zet de schotel nog een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.