Witte en zwarte pens met appeltjes en aardappels uit de oven

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witte en zwarte pens met appeltjes en aardappels uit de oven


  • Author: Annelies

Description

2

Pens met appelmoes een aardappels, een traditioneel gerecht uit grootmoeders tijd. Weinig ingrediënten en snel klaar. Wat wil je nog meer?


Ingredients

Witte pens (st) 1
Zwarte pens (st) 1
Appel, type jonagold (st) 3
Aardappelschijfjes, voorgekookt (g) 400
Tijm (takje) 3
Knoflook, uitgeperst (t) 1
Boter  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Appels

  • Wie dit liever heeft, kan de appel schillen. Het is echter niet noodzakelijk.
  • Snij de appels in kwarten. Snij er vervolgens dunne plakjes van.
  • Bak de appelschijfjes in boter aan beide kanten goudbruin. Ze moeten nog bite hebben.
  • Haal ze uit de pan.

Witte en zwarte pens

  • Haal het velletje van de pensen.
  • Snij de pensen in plakken van ca. 1,5 cm. Let op want de zwarte pens is wat brokkeliger.
  • Bak de schijven pens in de pan waar de appels zijn in gebakken. Bruin ze aan beide kanten.

Samenstelling schotel

  • Vet een passende ovenschotel in.
  • Leg eerst de helft van de aardappelschijven dakpansgewijs op de bodem. Kruid met een beetje peper en zout.
  • Leg er vervolgens de appelschijfjes over gevolgd door de pens. Kruid weerom met een beetje peper en zout.
  • Dek af met een laag aardappelschijfjes. Kruid weerom met een beetje peper en zout.
  • Smelt een eetlepel boter. Voeg de tijmnaadjes en de uitgeperste knoflook toe toe. Smeer de bovenste laag aardappels in met dit boter-tijm-knoflook mengsel.
  • Zet de schotel nog een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 september 2020