Witloofroomsoep met kerrie en gerookte zalm

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witloofroomsoep met kerrie en gerookte zalm


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Gerookte zalm, in reepjes (el) 2
Bouquet garni (st) 1
Witloof (st) 5
Bloemige aardappel, in blokjes (st) 1
Ui, gesnipperd (st) 2
Kippenbouillon (blokje) 2
Room (ml) 100
Kerrie (el) 1
Sherry scheutje
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Hou 2 mooie blaadjes apart. Snipper deze fijn. Doe deze snippers bij de soep voor het serveren.

Soep

  • Stoof de uien in wat boter aan.
  • Voeg hierna de gesneden witloof toe. Roer goed om en laat even stoven.
  • Strooi de kerrie over de groenten. Roer om en laat even meebakken.
  • Voeg 1 L water toe. Doe de bouillonblokjes en de bouquet garni er bij.
  • Breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat een 20-tal minuten zachtjes garen.
  • Haal de bouquet garni uit de soep. Mix de soep.
  •  Doe de room en een scheutje sherry erbij.
  • Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Verdeel de rauwe witloofsnippers en de reepjes zalm over de soepkommen. Schep er de hete soep over.
  • Garneer eventueel nog met wat fijngesnipperde peterselie of bieslook (voor de kleur).

 

Notes

Variaties garnering

  •  Kleine snippers gerookte forel of paling.
  • gebakken gerookte spekblokjes.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 maart 2020