Witloofroomsoep met kerrie en gerookte zalm
Description
4
Scale
Ingredients
Gerookte zalm, in reepjes (el) | 2 |
Bouquet garni (st) | 1 |
Witloof (st) | 5 |
Bloemige aardappel, in blokjes (st) | 1 |
Ui, gesnipperd (st) | 2 |
Kippenbouillon (blokje) | 2 |
Room (ml) | 100 |
Kerrie (el) | 1 |
Sherry | scheutje |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Hou 2 mooie blaadjes apart. Snipper deze fijn. Doe deze snippers bij de soep voor het serveren.
Soep
- Stoof de uien in wat boter aan.
- Voeg hierna de gesneden witloof toe. Roer goed om en laat even stoven.
- Strooi de kerrie over de groenten. Roer om en laat even meebakken.
- Voeg 1 L water toe. Doe de bouillonblokjes en de bouquet garni er bij.
- Breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat een 20-tal minuten zachtjes garen.
- Haal de bouquet garni uit de soep. Mix de soep.
- Doe de room en een scheutje sherry erbij.
- Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Verdeel de rauwe witloofsnippers en de reepjes zalm over de soepkommen. Schep er de hete soep over.
- Garneer eventueel nog met wat fijngesnipperde peterselie of bieslook (voor de kleur).
Notes
Variaties garnering
- Kleine snippers gerookte forel of paling.
- gebakken gerookte spekblokjes.