Witloof op Italiaanse wijze

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witloof op Italiaanse wijze


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Witloof, gehalveerd (st) 3
Tomaat, in plakjes (st) 1
Mozzarella, bol in plakjes en dan nogmaals halveren (st) 1
Aardappels (g) 400
Pancetta (plakjes) 6
Parmezaan, gemalen (g) 25
Ei (st) 2
Room (ml) 50
Melk (ml) 75
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.

Witloof

  • Bak de witloofhelften in 1 el olie aan alle kanten kort aan. Ze mogen niet gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Smeer een passend ovenschaaltje in met olijfolie. Leg de tomaten in de schaal. Verdeel hierover de mozzarella. Leg vervolgens de witloofstronkjes in de schaal. Leg op elke stronk een plakje pancetta. Kruid met peper en zout.
  • Klop de eieren los met de melk, de room en de kaas. Kruid met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout; de Parmezaan is ook al zout. Schenk alles over de witloof.
  • Zet de schotel 30 min. in de oven of tot de witloof gaar is en de bovenkant een kleurtje heeft gekregen.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020