Witlofstoemp, schelvishaasje met room-mosterdsaus met kappertjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Witlofstoemp, schelvishaasje met room-mosterdsaus met kappertjes


  • Author: Annelies
Scale

Ingredients

Schelvishaasje (125 g/pp) (st) 2
Bloemige aardappelen (g) 500
Witloof (st) 2
Platte peterselie (takje) 1
Room (ml) 100
Kappertjes (el) 1
Mosterd (el) 1
Roomboter  
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom ze droog.
  • Maak een puree met een klontje roomboter, peper en zout.

Witloof

  • Hou 2 mooie blaadjes witlof achter ter garnering.
  • Ontdoe de witlof van zijn harde kern. Snij de witlof in fijne reepjes.
  • Bak de reepjes in roomboter.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de witloof door de puree. Hou warm.

Saus

  • Spoel de kappers en laat uitlekken.
  • Meng de mosterd, de room, de uitgelekte kappers en de fijngesneden peterselie in een steelpan en verwarm langzaam. Laat indikken.

Schelvishaasje

  • Schik de schelvishaasjes naast elkaar in met olie ingesmeerde ovenschaal.
  • Kruid met peper en zout. Besprenkel met een scheut olijfolie
  • Laat ongeveer 10 min. garen in de oven (duur hangt af van de dikte van de vis).

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020