Witlofstoemp, schelvishaasje met room-mosterdsaus met kappertjes
Scale
Ingredients
Schelvishaasje (125 g/pp) (st) | 2 |
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Witloof (st) | 2 |
Platte peterselie (takje) | 1 |
Room (ml) | 100 |
Kappertjes (el) | 1 |
Mosterd (el) | 1 |
Roomboter | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom ze droog.
- Maak een puree met een klontje roomboter, peper en zout.
Witloof
- Hou 2 mooie blaadjes witlof achter ter garnering.
- Ontdoe de witlof van zijn harde kern. Snij de witlof in fijne reepjes.
- Bak de reepjes in roomboter.
- Kruid met peper en zout.
- Meng de witloof door de puree. Hou warm.
Saus
- Spoel de kappers en laat uitlekken.
- Meng de mosterd, de room, de uitgelekte kappers en de fijngesneden peterselie in een steelpan en verwarm langzaam. Laat indikken.
Schelvishaasje
- Schik de schelvishaasjes naast elkaar in met olie ingesmeerde ovenschaal.
- Kruid met peper en zout. Besprenkel met een scheut olijfolie
- Laat ongeveer 10 min. garen in de oven (duur hangt af van de dikte van de vis).