Witlofsalade met druiven, gebakken aardappels en kip
Description
2
Een heel simpel slaatje met gebakken aardappeltjes en kip. Dat kan toch zo lekker smaken op een warme dag!
De aardappels en de kip kan je ook op de BBQ klaarmaken. Kies gerust een ander stukje vlees zoals worst, kalfslapje of een stukje rundsvlees.
Je kan krieltjes nemen en deze – ongeschild – voorkoken., laten afkoelen en in partjes snijden om deze dan te bakken. Maar tegenwoordig kan je voorgekookte ‘cowboyaardappels’ in de supermarkt kopen. Zo heb je wat tijdswinst.
Ingredients
Kipfilet (st) | 2 |
Witloof, fijngesneden (st) (2 dikke of 4 fijne witlofstronkjes) | 2 |
Pitloze blauwe druiven (st) | 10 |
Krieltjes, voorgegaard en in partjes gesneden (g) | 400 |
Zonnebloempitten (el) | 2 |
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 2 |
Griekse yoghurt (g) | 125 |
Honing (el) | 2 |
Citroensap (el) | 2 |
Balsamicocrème (el) | 1 |
Olijfolie | |
Rozemarijn | |
Paprikapoeder | |
Peper, zout |
Instructions
Krieltjes
- Kook de aardappels in de schil in licht gezouten water gaar.
- Giet af. Laat afkoelen.
- Snij de aardappels in partjes.
- Pak de aardappels goudbruin in olijfolie.
- Kruid de aardappels met peper, zout en paprikapoeder..
Kipfilet
- Maak een marinade met 2 el olie, de balmsamicoazijn, een beetje rozemarijn, peper en zout.
- Smeer de kipfilets in met de marinade.
- Bak de filets in een flinke scheut olijfolie goudbruin. Gaar verder op een laag vuurtje.
Saus
- Meng yoghurt, honing, citroensap, peterselie en een 2 el goede olijfolie door elkaar. Voeg meer olie toe indien de saus nog te dik is.
- Bak de zonnebloempitten in olijfolie. Let op, want ze springen uit de pan.
- Schep de pitten uit de pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier vooraleer je ze bij de dressing doet.
- Kruid de dressing af met peper en zout.
Salade
- Meng de gesneden witloof met de druiven.
- Kruid met een beetje peper en zout.