Wiener Schnitzel met peterselieaardappels en witloofslaatje

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Wiener Schnitzel met peterselieaardappels en witloofslaatje


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelen, vastkokend (g) 400
Fijne panko of paneermeel  
Kalfsschnitzel (ca. 125 elk) 2
Platte peterselie, fijngesnipperd (el) 1
Slagroom (ml) 50
Ei (st) 2
Bloem  
Witte peper, zout  
Witlof, fijngesnipperd (stronken) 3
Appel, fijngesneden (st) 1/2
Citroen (st) 1/2
Griekse yoghurt (el) 1

Instructions

Aardappels

  • Kook de aardappels in zijn geheel in licht gezouten water.
  • Smelt wat boter in de pan en bedek de aardappels rondom met de boter.
  • Bestrooi ze vlak voor het opdienen met de fijngesnipperde peterselie.

Witlofslaatje

  • Meng de appelstukjes onder de witlof.
  • Klop de slagroom lobbig. Schep de helft bij de yoghurt. Kruid met peper en zout. Meng een beetje onder het slaatje. Geef de rest er apart bij.

Schnitzel

  • Leg de kalfslapjes tussen huishoudfolie. Klop de schnitzel met de heft van een groot mes plat.
  • Kluts de eieren in een diep bord. Voeg de rest van de lobbig geklopte slagroom er door. Kruid met witte peper (geen zout).
  • Zeef de bloem in een diep bord.
  • Doe in een ander diep bord de fijne panko. Sommige panko is erg grof. Klop of stamp die panko dan wat fijner.
  • Verhit een behoorlijke klont boter (ca. 250 g) in een koekenpan. Schnitzel moet ‘zwemmen’. Wanneer de boter begint te bruisen, leg de schnitze s in de pan. Hou de pan in beweging . Bak tot de onderkant goudbruin is. Draai de schnitzel om. De lapjes zijn dun, dus snel gaar!
  • Haal de schnitzel uit het vet en serveer onmiddellijk met een stukje citroen.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020