Wiener Schnitzel met peterselieaardappels en witloofslaatje
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappelen, vastkokend (g) | 400 |
Fijne panko of paneermeel | |
Kalfsschnitzel (ca. 125 elk) | 2 |
Platte peterselie, fijngesnipperd (el) | 1 |
Slagroom (ml) | 50 |
Ei (st) | 2 |
Bloem | |
Witte peper, zout | |
Witlof, fijngesnipperd (stronken) | 3 |
Appel, fijngesneden (st) | 1/2 |
Citroen (st) | 1/2 |
Griekse yoghurt (el) | 1 |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels in zijn geheel in licht gezouten water.
- Smelt wat boter in de pan en bedek de aardappels rondom met de boter.
- Bestrooi ze vlak voor het opdienen met de fijngesnipperde peterselie.
Witlofslaatje
- Meng de appelstukjes onder de witlof.
- Klop de slagroom lobbig. Schep de helft bij de yoghurt. Kruid met peper en zout. Meng een beetje onder het slaatje. Geef de rest er apart bij.
Schnitzel
- Leg de kalfslapjes tussen huishoudfolie. Klop de schnitzel met de heft van een groot mes plat.
- Kluts de eieren in een diep bord. Voeg de rest van de lobbig geklopte slagroom er door. Kruid met witte peper (geen zout).
- Zeef de bloem in een diep bord.
- Doe in een ander diep bord de fijne panko. Sommige panko is erg grof. Klop of stamp die panko dan wat fijner.
- Verhit een behoorlijke klont boter (ca. 250 g) in een koekenpan. Schnitzel moet ‘zwemmen’. Wanneer de boter begint te bruisen, leg de schnitze s in de pan. Hou de pan in beweging . Bak tot de onderkant goudbruin is. Draai de schnitzel om. De lapjes zijn dun, dus snel gaar!
- Haal de schnitzel uit het vet en serveer onmiddellijk met een stukje citroen.