Waterkers-aspergeroomsoep
Description
4
- De soep is ontstaan omdat ik aspergeschillen en de houtachtige onderkanten er van als ‘restant’ van een ander recept over had. Door een bouillon te maken van het ‘afval’ en gebruik te maken van waterkers en groene asperges is deze soep een lekkere combinatie van 2 basisrecepten.
- Heb je geen afval van asperges, koop dan alleen witte asperges. Je gebruikt de schillen en de onderkanten voor de bouillon en de asperges voor de soep.
Scale
Ingredients
Waterkers (bussel) | 1 |
Witte wijn (ml) | 50 |
Bouquet garni (st) | 1 |
Room (ml) | 125 |
Kippenbouillon, van blokje (ml) | 750 |
Aspergeschillen en onderkanten (van 500 gr asperges) | |
Knoflook, fijngesneden (t) | 1 |
Prei, in ringen (st) | 3 |
Groene asperges, in stukjes van ca. 2 cm (g) | 250 |
Peper, zout |
Instructions
Bouillon
- Breng 750 ml kippenbouillon samen te de aspergeschillen, de houtige onderkanten en het bouquet garni aan de kook.
- Laat een 20-tal minuten zachtjes koken zodat de smaken goed ingetrokken zijn.
- Zeef de soep. Duw al het vocht goed uit de schillen. Vang het kookvocht op.
- Vul de opgevangen bouillon aan met water tot ca. 850 ml.
Soep
- Fruit in een aparte pan de knoflook aan.
- Voeg de prei en de aardappelblokjes toe. Stoof gedurende een 10 min.
- Overgiet met de bouillon en de witte wijn.
- Laat een 30 min. zachtjes sudderen of tot alle groenten gaar zijn.
- Voeg de waterkers toe. Roer goed om. Laat een minuutje mee garen.
- Mix de soep.
- Zeef de soep voor een fijnere structuur.
- Voeg de groene aspergestukken toe. Laat even opkoken en zet het vuur dan uit. De groene asperge gaart in de warmte van de soep.
- Roer op het einde de room door de soep.
- Kruid af met peper en zout.