Verrassingskipfilet met gebakken appeltjes en aardappelen
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet (st) | 2 |
Appel, in kwartjes en dan in plakjes (vb. jonagold) (st) | 3 |
Kaas (vb. Gouda) (plakjes) | 3 |
Aardappelen (g) | 400 |
Honing (el) | 2 |
Tijm (takjes) | 4 |
Olijfolie | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kipfilet
- Snij de kipfilet overdwars om de ca. 2 cm in. Zorg dat de filet niet volledig doorgesneden wordt.
- Snij de plakjes kaas in 4.
- Steek tussen elke snede van de kipfilet een plakje kaas en een schijfje appel. Rijg met een satéprikker alles aan elkaar.
- Kruid met peper en zout. Verdeel de tijm over de kipfilets.
- Olie een gepaste ovenschaal in. Leg de filets er in. Druppel of spuit wat olie over de filets.
- Laat op elke filet 1 el honing drippelen.
- Laat de filets ca. 30 min. in de oven garen.
- Gebruik de saus om over de aardappelen en de kip te drapperen.
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af en stoom droog.
Appeltjes
- Doe boter in een koekenpan.
- Bak de appeltjes eerst wat aan. Zet het vuur lager en laat garen. De appeltjes moeten geen appelmoes worden.
- Zijn de appeltjes naar je smaak niet zoet genoeg, strooi er dan wat suiker of honing over en laat de appeltjes lichtjes karameliseren.