Verrassingskipfilet met gebakken appeltjes en aardappelen

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Verrassingskipfilet met gebakken appeltjes en aardappelen


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet (st) 2
Appel, in kwartjes en dan in plakjes (vb. jonagold) (st) 3
Kaas (vb. Gouda) (plakjes) 3
Aardappelen (g) 400
Honing (el) 2
Tijm (takjes) 4
Olijfolie  
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kipfilet

  • Snij de kipfilet overdwars om de ca. 2 cm in. Zorg dat de filet niet volledig doorgesneden wordt.
  • Snij de plakjes kaas in 4.
  • Steek tussen elke snede van de kipfilet een plakje kaas en een schijfje appel. Rijg met een satéprikker alles aan elkaar.
  • Kruid met peper en zout. Verdeel de tijm over de kipfilets.
  • Olie een gepaste ovenschaal in. Leg de filets er in. Druppel of spuit wat olie over de filets.
  •  Laat op elke filet 1 el honing drippelen.
  •  Laat de filets ca. 30 min. in de oven garen.
  • Gebruik de saus om over de aardappelen en de kip te drapperen.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af en stoom droog.

Appeltjes

  • Doe boter in een koekenpan.
  • Bak de appeltjes eerst wat aan. Zet het vuur lager en laat garen. De appeltjes moeten geen appelmoes worden.
  • Zijn de appeltjes naar je smaak niet zoet genoeg, strooi er dan wat suiker of honing over en laat de appeltjes lichtjes karameliseren.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 april 2020