Venkelrisotto met zalm
Description
2
Scale
Ingredients
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, fijngewreven (t) | 1 |
Risotto (g) | 125 |
Witte wijn (ml) | 50 |
Venkel, stukjes van 1 cm (g) | 400 |
Dille, fijngesneden (el) | 1 |
Citroen, schoongeboend (st) | 1/2 |
Zalm, zonder vel (g) | 250 |
Olijfolie | 25 |
Kippenbouillon (blokje) (ml) | 400 |
Peper, zout |
Instructions
Risotto
- Verhit wat boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en fruit 3 min.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
- Doe vervolgens de risotto er bij en bak al roerend tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen en de alcohol verdampt is.
- Voeg 300 ml hete bouillon toe. Laat de rijst 20 min. garen. Voeg tussentijds eventueel nog hete bouillon toe als het vocht volledig is opgenomen door de rijst.
Venkel
- Voeg na 10 min. de venkelblokjes toe aan de risotto.
- Neem na de gaartijd de pan van het vuur Voeg wat olijfolie en de dille toe. Rasp de gele schil van de citroen en schep erdoor (doe dit met beetjes en proef vooraleer meer zeste toe te voegen)
Zalm
- Bak de zalm in olijfolie aan alle kanten. Laat zachtjes garen. Zorg dat de zalm nog rosé blijft binnenin (laat de zalm niet uitdrogen).