Venkelpuree met kabeljauw en een sausje met appelkappers en Spaanse peper
Description
2
Ingredients
Kabeljauw (g) | 300 |
Spaanse peper, fijngehakt (st) | ½ |
Appelkappertjes (st) | 4 |
Pijnboompitten (el) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 2 |
Citroen, zeste | Naar smaak |
Aardappelen (g) | 500 |
Venkel, fijngesneden (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Laurier (blaadje) | 2 |
Tijmtakje (st) | 3 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarmde oven voor op 200 °C.
Venkel
- Stoof het uitje in boter aan.
- Voeg de venkel toe en stoof deze ook even aan.
- Kruid met de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.
- Voeg 2 el water toe. Laat het geheel zachtjes stoven.
- Verwijder de tijm en het laurierblaadje.
Aardappelpuree
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog.
- Maak een grove puree samen met een klontje boter.
- Voeg de venkel met kookvocht toe. Schep alles goed door elkaar. De venkel mag herkenbaar blijven.
- Kruid af met peper en zout.
Kabeljauw
- Kruid de vis met peper en zout.
- Bak de vis kort aan in een scheutje olijfolie.
- Leg de vis een een passende ovenschaal. Leg een er een flink stuk roomboter boven op.
- Gaar de vis ca. 10 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis).
- Haal de vis uit de ovenschaal. Bewaar het kookvocht voor de saus.
Saus
- Laat in de pan waarin de vis gebakken is, ongeveer 2 eetlepels boter smelten. Let op dat de boter niet kleurt.
- Zet het vuur uit. Voeg de pijnboompitten, de appelkappertjes, de Spaanse peper en de peterselie toe.
- Voeg het kookvocht van de vis bij de saus. Warm de saus eventueel op een zacht vuur terug op.
- Fris de saus op met zeste van citroen..
- Kruid af met peperen zout.