Venkelpuree met kabeljauw en een sausje met appelkappers en Spaanse peper

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Venkelpuree met kabeljauw en een sausje met appelkappers en Spaanse peper


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Kabeljauw (g) 300
Spaanse peper, fijngehakt (st) ½
Appelkappertjes (st) 4
Pijnboompitten (el) 1
Peterselie, fijngehakt (el) 2
Citroen, zeste Naar smaak
Aardappelen (g) 500
Venkel, fijngesneden (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Laurier (blaadje) 2
Tijmtakje (st) 3
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarmde oven voor op 200 °C.

Venkel

  • Stoof het uitje in boter aan.
  • Voeg de venkel toe en stoof deze ook even aan.
  • Kruid met de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.
  • Voeg 2 el water toe. Laat het geheel zachtjes stoven.
  • Verwijder de tijm en het laurierblaadje.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog.
  • Maak een grove puree samen met een klontje boter.
  • Voeg de venkel met kookvocht toe. Schep alles goed door elkaar. De venkel mag herkenbaar blijven.
  • Kruid af met peper en zout.

Kabeljauw

  • Kruid de vis met peper en zout.
  • Bak de vis kort aan in een scheutje olijfolie.
  • Leg de vis een een passende ovenschaal. Leg een er een flink stuk roomboter boven op.
  • Gaar de vis ca. 10 min. in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis).
  • Haal de vis uit de ovenschaal. Bewaar het kookvocht voor de saus.

Saus

  • Laat in de pan waarin de vis gebakken is, ongeveer 2 eetlepels boter smelten. Let op dat de boter niet kleurt.
  • Zet het vuur uit. Voeg de pijnboompitten, de appelkappertjes, de Spaanse peper en de peterselie toe.
  • Voeg het kookvocht van de vis bij de saus. Warm de saus eventueel op een zacht vuur terug op.
  • Fris de saus op met zeste van citroen..
  • Kruid af met peperen zout.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 juni 2020