Venkel-saffraansoep met gerookte paling
Description
4
De soep heeft een zachte, niet overheersende smaak. De saffraan mag niet overheersen. Zo komt de paling volledig tot zijn recht.
Vind je geen gerookte paling, neem dan gerookte heilbot.
Om de paling mooi te kunnen presenteren gebruik je best een soepbord in plaats van een soepkom.
Scale
Ingredients
Venkel, in grove stukken gesneden (st) | 1 |
Ui, in grove stukken gesneden (st) | 1 |
Wortel, in stukken (g) | 100 |
Bloemige aardappel, in grove stukken (g) | 100 |
Knoflook, gesnipperd (t) | 1 |
Saffraanpoeder, doosje 0,1 g | 1/2 |
Kippenbouillon (van blokje) (L) | 1 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Gerookte paling, in smalle reepjes van 3 cm (g) | 75 |
Slagroom, lobbig geklopt (el) | 4 |
Olijfolie | |
Peterselie, kervel of selderij ter garnering (facultatief) | 4 takjes |
Peper, zout |
Instructions
Venkel-saffraansoep
- Fruit de ui aan in olijfolie.
- Voeg de knoflook, de venkel, de wortel en de aardappel toe. Stoof even aan.
- Blus met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
- Voeg vervolgens de kippenbouillon en de saffraan toe.
- Laat de soep een 40 minuten sudderen.
- Mix de soepfijn.
Afwerking
- Schep de soep uit in borden.
- Leg in het midden een eetlepel lobbig geklopte slagroom.
- Leg over de slagroom de palingreepjes.