Venkel-saffraansoep met gerookte paling

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Venkel-saffraansoep met gerookte paling


  • Author: Annelies

Description

4

De soep heeft een zachte, niet overheersende smaak. De saffraan mag niet overheersen. Zo komt de paling volledig tot zijn recht.

Vind je geen gerookte paling, neem dan gerookte heilbot.

Om de paling mooi te kunnen presenteren gebruik je best een soepbord in plaats van een soepkom.


Scale

Ingredients

Venkel, in grove stukken gesneden (st) 1
Ui, in grove stukken gesneden (st) 1
Wortel, in stukken (g) 100
Bloemige aardappel, in grove stukken (g) 100
Knoflook, gesnipperd (t) 1
Saffraanpoeder, doosje 0,1 g 1/2
Kippenbouillon (van blokje) (L) 1
Witte wijn (ml) 100
Gerookte paling, in smalle reepjes van 3 cm (g) 75
Slagroom, lobbig geklopt (el) 4
Olijfolie  
Peterselie, kervel of selderij ter garnering (facultatief) 4 takjes
Peper, zout  

Instructions

Venkel-saffraansoep

  • Fruit de ui aan in olijfolie.
  • Voeg de knoflook, de venkel, de wortel en de aardappel toe. Stoof even aan.
  • Blus met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
  • Voeg vervolgens de kippenbouillon en de saffraan toe.
  • Laat de soep een 40 minuten sudderen.
  • Mix de soepfijn.

Afwerking

  • Schep de soep uit in borden.
  • Leg in het midden een eetlepel lobbig geklopte slagroom.
  • Leg over de slagroom de palingreepjes.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

27 mei 2020