Venkel-paprikasoep met balletjes

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Venkel-paprikasoep met tballetjes


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Kippengehakt (g) 300
Bloemige aardappel, in grove stukken (st) 2
Witte selder, in grove stukken (stengel) 1
Puntpaprika, i n grove stukken (g) 2
Venkel, in grove stukken (g) 700
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Groentebouillonblokje (st) 2
Ei (st) 1
Basilicumblaadjes (st) 6
Paneermeel  
Tijm (thl) 1
Gerookte paprikapoeder (thl) 1
Peper, zout  

Instructions

Gehaktballetjes

  • Breng 1/2 liter gezouten water aan de kook.
  • Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg het ei toe. Meng goed onder elkaar.
  • Voeg paneermeel toe totdat het gehakt de juiste vastheid heeft.
  • Rol er soepballetjes van.
  • Kook de balletjes gaar in het licht gezouten water. Als de balletjes boven drijven, zijn ze klaar.
  •  Schep de balletjes uit het water. Hou het kookvocht bij.

Soep

  • Doe een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de groenten toe: de aardappel, de paprika, de venkel, de selder en de knoflook. Stoof alles even aan.
  • Voeg een deel van de tijm toe. Kruid met wat cayennepeper en paprikapoeder.
  • Voeg de groentebouillonblokjes toe. Voeg het kookvocht van het gehakt toe. en vul verder aan met water tot de groenten volledig onder staan.
  • Breng aan de kook. Laat daarna alles rustig sudderen gedurende 20 min..
  • Mix de soep.
  • Voeg de gehaktballetjes toe.
  • Is de soep te dik, leng aan met wat bouillon.
  • Breng op smaak met peper, zout en tijm.
  • Roer vlak voor het opdienen de vers gesneden basilicum toe.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020