Venkel-paprikasoep met tballetjes
Description
4
Scale
Ingredients
Kippengehakt (g) | 300 |
Bloemige aardappel, in grove stukken (st) | 2 |
Witte selder, in grove stukken (stengel) | 1 |
Puntpaprika, i n grove stukken (g) | 2 |
Venkel, in grove stukken (g) | 700 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Groentebouillonblokje (st) | 2 |
Ei (st) | 1 |
Basilicumblaadjes (st) | 6 |
Paneermeel | |
Tijm (thl) | 1 |
Gerookte paprikapoeder (thl) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Gehaktballetjes
- Breng 1/2 liter gezouten water aan de kook.
- Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg het ei toe. Meng goed onder elkaar.
- Voeg paneermeel toe totdat het gehakt de juiste vastheid heeft.
- Rol er soepballetjes van.
- Kook de balletjes gaar in het licht gezouten water. Als de balletjes boven drijven, zijn ze klaar.
- Schep de balletjes uit het water. Hou het kookvocht bij.
Soep
- Doe een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de groenten toe: de aardappel, de paprika, de venkel, de selder en de knoflook. Stoof alles even aan.
- Voeg een deel van de tijm toe. Kruid met wat cayennepeper en paprikapoeder.
- Voeg de groentebouillonblokjes toe. Voeg het kookvocht van het gehakt toe. en vul verder aan met water tot de groenten volledig onder staan.
- Breng aan de kook. Laat daarna alles rustig sudderen gedurende 20 min..
- Mix de soep.
- Voeg de gehaktballetjes toe.
- Is de soep te dik, leng aan met wat bouillon.
- Breng op smaak met peper, zout en tijm.
- Roer vlak voor het opdienen de vers gesneden basilicum toe.