Venkel-kervelstoemp met spicy scampi
Description
2
Scale
Ingredients
Scampi’s, schoongemaakt, voorgekookt, ontdooid (g) | 225 |
Aardappelen, bloemig (g) | 500 |
Venkel (klein), zeer fijn gesneden (1) | 1 |
Kervel (g) | 50 |
Olijfolie | |
Peper, zout | |
Chilipeper (of spicy scampi-kruiden) | |
Boter |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af.
Venkel-kervel
- Hak de kervel fijn.
- Smelt wat boter in de pan en stoof de venkel gaar. Voeg op het einde de kervel toe en laat even mee op warmen.
- Doe de venkel en de kervel bij de aardappelen. Stamp de aardappelen met een klontje boter (eventueel een scheutje melk) tot een mooie puree. Kruid af met peper en zout.
Scampi
- Kruid de scampi goed af (hetzij met een kant en klare kruidenmengeling of met peper, zout en chilipeper).
- Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de scampi op een hoog vuur aan alle kanten aan. Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai. Serveer onmiddellijk.