Venkel-kervelstoemp met spicy scampi

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Venkel-kervelstoemp met spicy scampi


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Scampi’s, schoongemaakt, voorgekookt, ontdooid (g) 225
Aardappelen, bloemig (g) 500
Venkel (klein), zeer fijn gesneden (1) 1
Kervel (g) 50
Olijfolie  
Peper, zout  
Chilipeper (of spicy scampi-kruiden)  
Boter  

Instructions

Aardappelen

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af.

Venkel-kervel

  • Hak de kervel fijn.
  • Smelt wat boter in de pan en stoof de venkel gaar. Voeg op het einde de kervel toe en laat even mee op warmen.
  • Doe de venkel en de kervel bij de aardappelen. Stamp de aardappelen met een klontje boter (eventueel een scheutje melk) tot een mooie puree. Kruid af met peper en zout.

Scampi

  • Kruid de scampi goed af (hetzij met een kant en klare kruidenmengeling of met peper, zout en chilipeper).
  • Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de scampi op een hoog vuur aan alle kanten aan. Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai. Serveer onmiddellijk.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020