Varkensstoofpotje, gekarameliseerde ui en rijst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Varkensstoofpotje, gekarameliseerde ui en rijst


  • Author: Annelies

Description

4

De stoofschotel wordt voor 4 personen gemaakt. De helft verdwijnt in de vriezer.

De gekarameliseerde ui en de rijst is voor 2 personen voorzien. Omdat er al veel groenten in het stoofpotje zitten, wordt de hoeveelheid ui beperkt.


Scale

Ingredients

Rijst (g) 125
Varkensstoofpotje  
Varkensstoofvlees, in kleine blokjes (g) 500
Ui, in grove stukken, schellen van elkaar gehaald (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Prei, in brede ringen (st)  
Tomatenblokjes, blik (g) 400
Tomaten, in 4 gesneden (st) 3
Broccoli, in roosjes, stronken in blokjes (g) 250
Kippenbouillon  
Wit brood, sneetje (st) 1
Chilipeper, zonder zaadlijsten, fijngesnipperd (st) 1
Kaneelstokjes (st) 2
Laurierblaadje (st) 2
Tijm (takje) 3
Gekarameliseerde ui  
Rode ui, in ringen (st) 2
Bruine suiker (el, afgestreken) 2
Balsamicoazijn (el) 2
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Varkensstoofpotje

  • Bak het varkensvlees in olijfolie aan alle kanten bruin aan.
  • Voeg de ui, de prei, de knoflook, de chili, de tomaten, de tomatenblokjes uit blik, de kaneelstokjes, de tijm en de laurierblaadjes toe. Schep alles even goed door elkaar.
  • Voeg de bouillon toe tot alles net niet onderstaat. De groenten gaan nog vocht afgeven.
  • Leg de snede brood boven op het stoofpotje.
  • Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het potje rustig een 2-tal uur stoven.
  • Voeg na die 2 uur de broccoli toe. Laat alles nog een half uurtje stoven tot ook de broccoli gaar is.

Gekarameliseerde ui

  • Fruit de uien rustig in olijfolie aan.
  • Voeg na een half uurtje de helft van de balsamico en de bruine suiker toe. Roer goed om en laat verder rustig stoven.
  • Proef of de smaak van de uien goed zit. Voeg naar smaak nog wat suiker en/of balsamico bij. Kruid met peper en zout.
  • Laat de uien heel rustig stoven tot ze boterzacht zijn. Dit kan wel meer dan een uurtje duren.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar in licht gezouten water.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 mei 2020