Varkensschnitzel met paprika
Description
2
- De traditionele schnitzel met een lekkere paprikasaus.
- Serveer met aardappelen en een lekker, frisse ‘komkommersalade op z’n Oostenrijks’.
Scale
Ingredients
Paprikapoeder (thl) | 1 |
Bloem (el) | 1 |
Citroen (st) | 1/2 |
Suiker (thl) | 1 |
Paneermeel | 0 |
Peterselie (el) | 1 |
Ei, losgeklopt (st) | 2 |
Groentebouillonblokje (st) | 1 |
Water (ml) | 300 |
Olie (el) | 1 |
Tomatenpuree (el) | 3 |
Ui, in ringen (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Rode paprika, in reepjes (st) | 1 |
Groene paprika, in reeepjes (st) | 1 |
Varkenslapje, dun (st) | 2 |
Instructions
Paprikasaus
- Los het bouillonblokje in 300 ml warm water op.
- Fruit de ui en de knoflook in wat olie aan.
- Voeg de paprikareepjes toe. Laat een 4-tal min. mee stoven.
- Roer de tomatenpuree door de groenten en bak kort mee.
- Strooi 1 el bloem over de groeten. Bak even mee.
- Schenk de 300 ml bouillon over het geheel. Laat koken tot de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een beetje suiker.
Varkensschnitzel
- Leg het varkenslapje tussen vershoudfolie. Klop met een deegrol of keukenhamer het vlees platter.
- Doe een ruime hoeveelheid bloem in een diep bord. In een ander bord roer je de 2 eieren goed los. In nog een ander bord doe je de paneermeel. Je kan ook panko (Japans paneermeel) gebruiken.
- Dep de varkenslapjes goed droog. Kruid met peper en zout.
- Wentel de lapjes achtereenvolgens door de bloem, het eigeel en als laatste door de paneermeel.
- Verwarm een ruime hoeveelheid boter in een koekenpan. Bak het vlees aan beide kanten aan. Zorg er voor dat het vlees niet verbrand. De dunne schnitzels hebben niet veel baktijd nodig.