Varkenskotelet, geroosterde aardappelpartjes, sperziebonen en erwtjes met basilicum

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Varkenskotelet, geroosterde aardappelpartjes, sperziebonen en erwtjes met basilicum


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Varkenskotelet met been (st) 2
Fijne sperziebonen (g) 250
Erwtjes (diepvries) (g) 100
Krielaardappel (kant en klaar ovenschotel) (g) 400
Basilicum, gehakt (takje) 1
Platte peterselie, gehakt (takje) 1
Tijm, naalden afgeritst (takje) 1
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, in de helft gesneden (t) 1
Boter  
Olijfolie  
Paprikapoeder  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Aardappel

  • Heb je gekruide ovenaardappeltjes, dan moet je deze niet extra bijkruiden. Bij ongekruide ovenaardappeltje moet je de aardappeltjes met tijm, peper en zout bestrooien.
  • Verdeel een goede scheut olijfolie over de aardappeltjes. Meng even alles goed onder elkaar.
  • Zijn de aardappeltjes te groot, snij ze in de helft.
  • Bak de aardappeltjes in de oven gedurende ca. 25 min.

Groenten

  • Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water. Giet af. Spoel onder koud water.
  • Stoof de sjalot glazig in wat olie. Voeg de diepvrieserwten toe. Als deze gegaard zijn, voeg dan de sperziebonen toe. Warm even door. Haal van het vuur.
  • Voeg als laatste de basilicum toe. Kruid af met peper en zout.

Varkenskotelet

  • Breng de kotelet op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bak de kotelet gaar in wat boter.
  • Voeg als de kotelet aan beide kanten aangebakken is, en het vuur wat lager staat om de kotelet de laten garen, de knoflookpartjes toe.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020