Varkenskotelet, geroosterde aardappelpartjes, sperziebonen en erwtjes met basilicum
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenskotelet met been (st) | 2 |
Fijne sperziebonen (g) | 250 |
Erwtjes (diepvries) (g) | 100 |
Krielaardappel (kant en klaar ovenschotel) (g) | 400 |
Basilicum, gehakt (takje) | 1 |
Platte peterselie, gehakt (takje) | 1 |
Tijm, naalden afgeritst (takje) | 1 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook, in de helft gesneden (t) | 1 |
Boter | |
Olijfolie | |
Paprikapoeder | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
Aardappel
- Heb je gekruide ovenaardappeltjes, dan moet je deze niet extra bijkruiden. Bij ongekruide ovenaardappeltje moet je de aardappeltjes met tijm, peper en zout bestrooien.
- Verdeel een goede scheut olijfolie over de aardappeltjes. Meng even alles goed onder elkaar.
- Zijn de aardappeltjes te groot, snij ze in de helft.
- Bak de aardappeltjes in de oven gedurende ca. 25 min.
Groenten
- Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water. Giet af. Spoel onder koud water.
- Stoof de sjalot glazig in wat olie. Voeg de diepvrieserwten toe. Als deze gegaard zijn, voeg dan de sperziebonen toe. Warm even door. Haal van het vuur.
- Voeg als laatste de basilicum toe. Kruid af met peper en zout.
Varkenskotelet
- Breng de kotelet op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bak de kotelet gaar in wat boter.
- Voeg als de kotelet aan beide kanten aangebakken is, en het vuur wat lager staat om de kotelet de laten garen, de knoflookpartjes toe.