Varkenshaasje in een jasje van pancetta, met Provençaalse tomaten, sperziebonen en aardappelen met peterselie
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenshaasje (g) | 300 |
Pancetta (sneetje) | 5 |
Tomaat, groot (st) | 1 |
Knoflook, fijngehakt (t) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 2 |
Rozemarijn (takje) | 1 |
Fijne sperziebonen (g) | 300 |
Vastkokende aardappelen (g) | 400 |
Panko (el) | 6 |
Roomboter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Tomaat
- Snij de tomaat in twee. Kruid met peper en zout.
- Meng de knoflook, de helft van de peterselie, 3 el olijfolie, zout en peper door 6 el panko.
- Voeg eventueel wat olie toe. De panko moet aan elkaar kleven.
- Verdeel dit mengsel over de halve tomaten.
Varkenshaasje
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
- Leg de sneetjes pancetta op het vlees en laat ze elkaar overlappen.
Ovenschotel
- Neem een ovenschaal waar de tomaten en het vlees samen inpassen. Doe wat olijfolie op de bodem.
- Zet de tomaten naast elkaar. Leg het varkenshaasje op het takje rozemarijn.
- Zet 10 min in de oven op 200 °C. Zet de oven hierna op 180°C en laat ca. 20 min verder bakken.
- De duur van het bakken hangt af van de dikte van je varkenshaas en de tomaat (de tomaat moet geen puree worden!)
- Haal het varkenshaasje uit de ovenschaal en laat een 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
- Giet af en laat droog stomen.
Sperzieboontjes
- Kook de boontjes beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af.
Afwerking
- Snij het varkenshaasje in dikke sneden
- Smelt nog een beetje roomboter. Druppel wat boter over de aardappelen en de boontjes.
- Werk af met peterselie.