Varkenshaasje in een jasje van pancetta, met Provençaalse tomaten, sperziebonen en aardappelen met peterselie

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Varkenshaasje in een jasje van pancetta, met Provençaalse tomaten, sperziebonen en aardappelen met peterselie


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Varkenshaasje (g) 300
Pancetta (sneetje) 5
Tomaat, groot (st) 1
Knoflook, fijngehakt (t) 1
Peterselie, fijngehakt (el) 2
Rozemarijn (takje) 1
Fijne sperziebonen (g) 300
Vastkokende aardappelen (g) 400
Panko (el) 6
Roomboter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Tomaat

  • Snij de tomaat in twee. Kruid met peper en zout.
  • Meng de knoflook, de helft van de peterselie, 3 el olijfolie, zout en peper door 6 el panko.
  • Voeg eventueel wat olie toe. De panko moet aan elkaar kleven.
  • Verdeel dit mengsel over de halve tomaten.

Varkenshaasje

  • Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
  • Leg de sneetjes pancetta op het vlees en laat ze elkaar overlappen.

Ovenschotel

  • Neem een ovenschaal waar de tomaten en het vlees samen inpassen. Doe wat olijfolie op de bodem.
  • Zet de tomaten naast elkaar. Leg het varkenshaasje op het takje rozemarijn.
  • Zet 10 min in de oven op 200 °C. Zet de oven hierna op 180°C en laat ca. 20 min verder bakken.
  • De duur van het bakken hangt af van de dikte van je varkenshaas en de tomaat (de tomaat moet geen puree worden!)
  • Haal het varkenshaasje uit de ovenschaal en laat een 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en laat droog stomen.

Sperzieboontjes

  • Kook de boontjes beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet af.

Afwerking

  • Snij het varkenshaasje in dikke sneden
  • Smelt nog een beetje roomboter. Druppel wat boter over de aardappelen en de boontjes.
  • Werk af met peterselie.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020