Varkenshaas met wilde rijst en een groentestoof
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenshaas (g) | 300 |
Bruine fond (ml) | 100 |
Sake of droge sherry (el) | 1 |
Sojasaus (el) | 2 |
Savooiekool, in reepjes (st) | 1/4 |
Rode paprika, in ringen (st) | 1 |
Rode ui, in ringen (st) | 1 |
Sesamzaadjes (el) | 1/2 |
Sesamolie (el) | 1/2 |
Wilde rijst (g) | 125 |
Mosterd (el) | 1/2 |
Ketchup (el) | 1 |
Arachideolie | |
Vissaus | |
Snelbindroux | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof en zet apart. Als de zaadjes ‘springen’ zijn ze klaar.
Varkenshaasje
- Bestrijk het vlees met mosterd en kruid met peper en vissaus. Schroei het rondom dicht in olie en zet 10 à 12min. in de oven. Wanneer de kerntemperatuur rond 70°C ligt is het haasje perfect.
- Neem het haasje uit de oven. Wikkel het in folie en laat rusten.
Rijst
- Kook ondertussen de wilde rijst volgens receptuur in licht gezouten water.
Groenten
- Blancheer de koolreepjes enkele minuten in licht gezouten water, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
- Roerbak de ui, paprika en savooikool in de sesamolie.
- Breng op smaak met de sojasaus en peper.
- Blus de pan met de sake en de fond en maak de aanbaksels los. Doe er de ketchup en sojasaus bij. Laat op een matig vuur wat inkoken. Bind eventueel de saus met snelbindroux.
- De groenten moeten beetgaar blijven.
- Kruid af met peper en vissaus (of zout).
Afwerking
- Snij het vlees in plakjes vlak voor het serveren. Schik het vlees op een bord. Drapeer er wat saus over. Werk af met sesamzaadjes.
- Serveer met de rijst en de groentestoof.