Varkenshaas met paddenstoelen en tomaat

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Varkenshaas met paddenstoelen en tomaat


  • Author: Annelies

Description

2

  • Serveer met een aardappelgerecht, rijst, pasta of granen naar keuze.

Scale

Ingredients

Rode wijn (ml) 50
Room (ml) 100
Bieslook, fijngesneden (el) 4
Sjalot, in ringen (st) 2
Kerstomaten, gehalveerd (st) 10
Paddenstoelen, mengeling, in grove stukken (g) 250
Varkenshaas, in plakjes van 1,5 cm (g) 300
Aardappelen (g) 400
Olijfolie
Peper, zout

Instructions

Varkenshaasje

  • Kruid het varkenshaasje met peper en z out.
  • Bak het rondom in wat olijfolie aan. Neem uit de pan.
  • Fruit de sjalot in het bakvet.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze kort mee op een matig hoog vuur.
  • Zodra de paddenstoelen krimpen de gehalveerde kerstomaatjes toevoegen.
  • Doe het vlees erbij.
  • Blus met een glas rode wijn. Voeg de room toe. Laat een 15-tal min. zachtjes garen.
  • Voeg als laatste de bieslook toe. Kruid af met peper en zout.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020