Varkenshaas met paddenstoelen en tomaat
Description
2
- Serveer met een aardappelgerecht, rijst, pasta of granen naar keuze.
Scale
Ingredients
Rode wijn (ml) | 50 |
Room (ml) | 100 |
Bieslook, fijngesneden (el) | 4 |
Sjalot, in ringen (st) | 2 |
Kerstomaten, gehalveerd (st) | 10 |
Paddenstoelen, mengeling, in grove stukken (g) | 250 |
Varkenshaas, in plakjes van 1,5 cm (g) | 300 |
Aardappelen (g) | 400 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Varkenshaasje
- Kruid het varkenshaasje met peper en z out.
- Bak het rondom in wat olijfolie aan. Neem uit de pan.
- Fruit de sjalot in het bakvet.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak deze kort mee op een matig hoog vuur.
- Zodra de paddenstoelen krimpen de gehalveerde kerstomaatjes toevoegen.
- Doe het vlees erbij.
- Blus met een glas rode wijn. Voeg de room toe. Laat een 15-tal min. zachtjes garen.
- Voeg als laatste de bieslook toe. Kruid af met peper en zout.