Varkenshaas met kervelroomsaus, broccoli en wortel, aardappelen

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Varkenshaas met kervelroomsaus, broccoli en wortel, aardappelen


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Varkenshaas (g) 300
Broccoli, roosjes (g) 200
Wortelen, in staafjes (st) 2
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Aardappelen, gekookt, in plakjes (g) 400
Kervel, diepvries (g) 100
Citroen (st) ½
Knoflook (t) 1
Room (ml) 100
Olijfolie  
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en stoom droog. Laat afkoelen.
  • Snij de aardappels in schijven.
  • Bak de aardappels in olijfolie goudbruin.
  • Kruid met peper en zout.

Kervel-roomsaus

  • Rasp wat zeste van de citroen. Pers de halve citroen uit.
  • Meng de knoflook, de kervel en 5 el olijfolie in een blender tot een schuimende pasta. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe
  • Doe de kervelpasta bij de room.
  • Roer goed om.
  • Voeg wat zeste en 2 thl citroensap toe. Meng onder elkaar. Proef en voeg beetje bij beetje wat meer citroen zeste en -sap toe. tot je de juiste friste bekomt.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Zet de saus afgedekt tot gebruik in de ijskast.

Varkenshaasje

  • Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
  • Bak het haasje in olijfolie rondom aan. Leg het haasje in een passende ovenschotel. Leg er een klontje boter bovenop.
  • Laat 10 à 12 min. garen in de oven. Haal het haasje uit de oven bij een kerntemperatuur van ca. 68 °C. Bij het rusten stijgt de temperatuur nog een 2-tal graden.
  • Neem uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Laat rusten.

Wortelen en broccoli

  • Kook de groenten in aparte pannen in licht gezouten water beetgaar.
  • Giet af en koel af onder koud stromend water.

Afwerking

  • Stoof de uien in boter glazig. Voeg de wortelen en broccoli toe. Schep omzichtig om en glaceer de groenten. Kruid af met peper en zout.
  • Snij het varkenshaasje schuin in plakken van ca. 2 cm.
  • Serveer de groenten en het varkenshaasje met de aardappelen en de frisse kervel-roomsaus.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30 mei 2020