Varkenshaas met kervelroomsaus, broccoli en wortel, aardappelen
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenshaas (g) | 300 |
Broccoli, roosjes (g) | 200 |
Wortelen, in staafjes (st) | 2 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Aardappelen, gekookt, in plakjes (g) | 400 |
Kervel, diepvries (g) | 100 |
Citroen (st) | ½ |
Knoflook (t) | 1 |
Room (ml) | 100 |
Olijfolie | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stoom droog. Laat afkoelen.
- Snij de aardappels in schijven.
- Bak de aardappels in olijfolie goudbruin.
- Kruid met peper en zout.
Kervel-roomsaus
- Rasp wat zeste van de citroen. Pers de halve citroen uit.
- Meng de knoflook, de kervel en 5 el olijfolie in een blender tot een schuimende pasta. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe
- Doe de kervelpasta bij de room.
- Roer goed om.
- Voeg wat zeste en 2 thl citroensap toe. Meng onder elkaar. Proef en voeg beetje bij beetje wat meer citroen zeste en -sap toe. tot je de juiste friste bekomt.
- Kruid af met peper en zout.
- Zet de saus afgedekt tot gebruik in de ijskast.
Varkenshaasje
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
- Bak het haasje in olijfolie rondom aan. Leg het haasje in een passende ovenschotel. Leg er een klontje boter bovenop.
- Laat 10 à 12 min. garen in de oven. Haal het haasje uit de oven bij een kerntemperatuur van ca. 68 °C. Bij het rusten stijgt de temperatuur nog een 2-tal graden.
- Neem uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Laat rusten.
Wortelen en broccoli
- Kook de groenten in aparte pannen in licht gezouten water beetgaar.
- Giet af en koel af onder koud stromend water.
Afwerking
- Stoof de uien in boter glazig. Voeg de wortelen en broccoli toe. Schep omzichtig om en glaceer de groenten. Kruid af met peper en zout.
- Snij het varkenshaasje schuin in plakken van ca. 2 cm.
- Serveer de groenten en het varkenshaasje met de aardappelen en de frisse kervel-roomsaus.