Varkenshaas met champignon-mosterdsaus, aardappelen en bloemkool
Description
2
Scale
Ingredients
Bloemkool, in roosjes (g) | 400 |
Mosterd (thl) | 2 |
Room (ml) | 200 |
Tijm (takje) | 2 |
Laurierblaadje (st) | 2 |
Witte wijn (ml) | 100 |
Knoflook, gesnipperd (t) | 1 |
Champignons, in 4 (g) | 250 |
Aardappelen (g) | 400 |
Boter | |
Ui, gesnipperd (st) | 1 |
Varkenshaas (g) | 300 |
Gedroogd eekhoorntjesbrood, gesneden (el) | 2 |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Bloemkool
- Kook de bloemkoolroosjes in licht gezouten water beetgaar. Giet af.
- Kruid met wat nootmuskaat.
Champignonsaus
- Laat het eekhoorntjesbrood in water wellen. Gebruik net voldoende water zodat ze onderstaan. Het weekwater bevat veel smaak en wordt aan de saus toegevoegd.
- Smelt een klont boter in de pan.
- Bak de champignons in de boter. Doe de ui en de knoflook bij de champignons. Blus met de witte wijn. Doe laurier bij de saus. Rits de blaadjes van tijm en hak ze wat fijner. Doe de tijm bij de saus en kruid met peper en zout. Voeg het eekhoorntjesbrood met het weekwater er ook bij.
- Laat de het vocht zo goed als volledig inkoken. Doe dan pas de room en de mosterd bij de saus en verwarm op een matig vuur.
Varkenshaas
- Smelt een klont boter in een pan. Kruid de varkenshaas met peper en zout. Bak ze eerst rondom aan. Laat dan zachtjes verder garen. Een varkenshaasje heeft niet zo heel veel baktijd nodig.