Varkensfiletreepjes, kerrie bloemkool en knolselderpuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Varkensfiletreepjes, kerrie bloemkool en knolselderpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kruimige aardappelen, in blokjes 200
Knolselderij, in blokjes zoals de aardappels (g) 300
Varkensfiletlapjes (g) 250
Kerrie (thl) 2
Bloemkoolroosjes (g) 300
Platte peterselie, fijngesneden (g) 5
Olijfolie (el) 4
Melk  
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng 4 el olie met de kerrie.

Aardappel-knolselderpuree

  • Kook de aardappels en de knolselder samen in licht gezouten water in 20 min. gaar.
  • Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk en een klontje boter toe en stamp met de pureestamper tot puree.
  • Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool

  • Halveer de grotere bloemkoolroosjes en doe alle roosjes in de ovenschaal. Schep om met 2 el kerrieolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  • Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrieolie als de bloemkool te droog wordt.

Varkensfilet

  • Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper.
  • Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  • Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020