Varkensfiletreepjes, kerrie bloemkool en knolselderpuree
Description
2
Scale
Ingredients
Kruimige aardappelen, in blokjes | 200 |
Knolselderij, in blokjes zoals de aardappels (g) | 300 |
Varkensfiletlapjes (g) | 250 |
Kerrie (thl) | 2 |
Bloemkoolroosjes (g) | 300 |
Platte peterselie, fijngesneden (g) | 5 |
Olijfolie (el) | 4 |
Melk | |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng 4 el olie met de kerrie.
Aardappel-knolselderpuree
- Kook de aardappels en de knolselder samen in licht gezouten water in 20 min. gaar.
- Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk en een klontje boter toe en stamp met de pureestamper tot puree.
- Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Bloemkool
- Halveer de grotere bloemkoolroosjes en doe alle roosjes in de ovenschaal. Schep om met 2 el kerrieolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrieolie als de bloemkool te droog wordt.
Varkensfilet
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper.
- Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.