Gehakt Permentier met paksoi en kruidenkaas
Description
2
Scale
Ingredients
Gemengd gehakt (g) | 200 |
Gerookt spekblokjes (g) | 50 |
Paksoi, in reepjes (st) | 1 |
Lente-ui, in ringen (st) | 2 |
Knoflook, fijn gesnipperd (t) | 2 |
Aardappelen (g) | 400 |
Kruidenroomkaas (g) | 75 |
Pittige kaas, geraspt (g) | 75 |
Gehaktkruiden (el) | 1 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water. Maak een puree met een flinke klont boter, eventueel een scheutje melk en kruid af met peper en zout.
Paksoi
- Bak de helft van de spekjes in wat boter. Laat de paksoi hierin slinken en garen.
- Voeg er vervolgens de roomkaas bij. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Als de kaas goed opgenomen is, laat de paksoi dan goed uitlekken en vang het vocht op!
- Het opgevangen vocht op een matig vuur laten inkoken tot 1/3.
- Serveer de saus apart.
Gehakt
- Fruit ondertussen de lente-ui en de knoflook zachtjes aan.
- Voeg de rest van de spekjes toe. Als het spek wat gekleurd is, voeg dan het gehakt toe en bak rul. Kruid het gehakt af met de gehaktkruiden.
- Voeg het gehakt bij de paksoi.
Afwerking
- Doe het paksoi –gehaktmengsel in een vuurvaste schaal. Bedekt met een laagje aardappelpuree. Strooi de gemalen kaas over de aardappels. Zet de schotel nog een 15-tal min. in de oven zodat de kaas smelt en aankleurt.