Variatie op gehakt Permentier met paksoi en kruidenkaas

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gehakt Permentier met paksoi en kruidenkaas


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Gemengd gehakt (g) 200
Gerookt spekblokjes (g) 50
Paksoi, in reepjes (st) 1
Lente-ui, in ringen (st) 2
Knoflook, fijn gesnipperd (t) 2
Aardappelen (g) 400
Kruidenroomkaas (g) 75
Pittige kaas, geraspt (g) 75
Gehaktkruiden (el) 1
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

 Aardappelen

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water. Maak een puree met een flinke klont boter, eventueel een scheutje melk en kruid af met peper en zout.

Paksoi

  • Bak de helft van de spekjes in wat boter. Laat de paksoi hierin slinken en garen.
  • Voeg er vervolgens de roomkaas bij. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Als de kaas goed opgenomen is, laat de paksoi dan goed uitlekken en vang het vocht op!
  • Het opgevangen vocht op een matig vuur laten inkoken tot 1/3.
  • Serveer de saus apart.

Gehakt

  • Fruit ondertussen de lente-ui en de knoflook zachtjes aan.
  • Voeg de rest van de spekjes toe. Als het spek wat gekleurd is, voeg dan het gehakt toe en bak rul. Kruid het gehakt af met de gehaktkruiden.
  • Voeg het gehakt bij de paksoi.

Afwerking

  • Doe het paksoi –gehaktmengsel in een vuurvaste schaal. Bedekt met een laagje aardappelpuree. Strooi de gemalen kaas over de aardappels. Zet de schotel nog een 15-tal min. in de oven zodat de kaas smelt en aankleurt.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020