Uienstamppot met spekjes, spruitjes en appel met rookworst

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Uienstamppot met spekjes, spruitjes en appel met rookworst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappel, kruimig (g) 450
Spruitjes, gehalveerd (g) 200
Gerookte spekblokjes (g) 75
Rode ui, in dunne ringen (g) 200
Rookworst (st) 1
Appel, in blokjes 1
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Rookworst

  • Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snij vervolgens in plakjes.

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet de aardappels af.

Spekblokjes en ui

  • Bak de spekblokjes ca. 4 min.
  • Voeg dan de uien toe. Laat zachtjes stoven gedurende ca. 10 min.

Spruitjes met appel

  • Kook de spruitjes beetgaar in licht gezouten water (ongeveer 8 min.)
  • Voeg de laatste 2 minuten de appelblokjes toe.
  • Giet de spruitjes af.

Afwerking

  • Voeg de spruitjes en de appel bij de aardappel. Doe een flinke klont (room)boter er bij. Maak een grove puree.
  • Schep er de gerookte spekblokjes met de ui onder.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer met de rookworst.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020