Uienstamppot met spekjes, spruitjes en appel met rookworst
Description
2
Scale
Ingredients
Aardappel, kruimig (g) | 450 |
Spruitjes, gehalveerd (g) | 200 |
Gerookte spekblokjes (g) | 75 |
Rode ui, in dunne ringen (g) | 200 |
Rookworst (st) | 1 |
Appel, in blokjes | 1 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Rookworst
- Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snij vervolgens in plakjes.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet de aardappels af.
Spekblokjes en ui
- Bak de spekblokjes ca. 4 min.
- Voeg dan de uien toe. Laat zachtjes stoven gedurende ca. 10 min.
Spruitjes met appel
- Kook de spruitjes beetgaar in licht gezouten water (ongeveer 8 min.)
- Voeg de laatste 2 minuten de appelblokjes toe.
- Giet de spruitjes af.
Afwerking
- Voeg de spruitjes en de appel bij de aardappel. Doe een flinke klont (room)boter er bij. Maak een grove puree.
- Schep er de gerookte spekblokjes met de ui onder.
- Kruid af met peper en zout.
- Serveer met de rookworst.