Toscaanse roodbaarsfilet met kerstomaatjes, kappertjes en olijven

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Toscaanse roodbaarsfilet met kerstomaatjes, kappertjes en olijven


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Linguine (g) 125
Suiker (thl) 1
Kappertjes, uitgelekt (el) 1
Peterselie, fijngesneden (el) 1
Bieslook , fijngesneden (el) 1
Tomatenblokjes, blik (g) 400
Sjalot, in ringen (st) 1
Olijven, zonder pit, in plakjes (st) 8
Kerstomaten, gehalveerd (st) 10
Roodbaarsfilet (125/pp) (st) 2
Olijfolie
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op  190 °C.

Saus

  • Stoof de sjalot in wat olijfolie aan.
  • Voeg de tomatenblokjes uit blik en de suiker toe (om de bitterheid van de tomaten te neutraliseren).
  • Laat wat inkoken.
  • Kruid af met peper en zout.

Groenten

  • Meng de gehalveerde kerstomaten, de olijven, de kappertjes, de bieslook, de peterselie en de balsamicoazijn door elkaar.

Ovenschotel

  • Vet een passende ovenschotel in met olijfolie.
  • Verdeel de helft van de tomatensaus over de schotel.
  • Leg er de roodbaarsfilets naast elkaar in.
  • Verdeel de mengeling van groenten over de schotel.
  • Overgiet met de rest van de tomatensaus.
  • Zet de schotel in de oven. Zet de temperatuur op 180 °C.
  • Laat garen gedurende een 8 à 10-tal min. tot de vis net gaar is. De tijd in de oven hangt af van de dikte van de vis.

Linguine

  • Kook de pasta gaar volgens receptuur in licht gezouten water.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020