Tortellini met supersnelle walnoot-mascarpone saus, varkensreepjes en sla

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tortellini met supersnelle walnoot-mascarpone saus, varkensreepjes en sla


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Tortellini (g) 200
Ui, gesnipperd (st) 1
Knoflook fijngehakt (t) 2
Walnoten (g) 25
Mascarpone (g) 125
Parmezaanse kaas, geraspt (g) 25
Peterselie, fijngehakt (el) 1
Gemengde sla  handje vol
Varkenslapjes, in reepjes (g) 250
Balsamicoazijn
Citroensap
Peper, zout

Instructions

Varkensreepjes

  • Kruid de varkensreepjes met peper en zout.
  • Verhit olie in de pan. Bak de varkensreepjes op een hoog vuur gaar.

Tortellini

  • Kook de tortellini gaar, volgens verpakking, in kokend water met wat zout.
  • Eenmaal gaar, giet af en spoel onder koud water om het gaarproces te stoppen. Laat goed uitlekken.

Walnotensaus

  • Rooster de walnoten ca. 2 min. in een droge koekenpan.
  • Houd 3 of 4 noten achter voor garnering en maal de rest fijn in een vijzel of keukenmachine.
  • Meng de mascarpone met de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot hij zacht maar niet bruin is, ongeveer 5 min. Voeg de knoflook en mascarpone toe. Laat dit langzaam smelten en doe dan de fijngemalen walnoten erbij.
  • Breng op smaak met zout, peper, en eventueel wat citroensap.
  • Voeg eerst de varkensreepjes en peterselie aan de saus toe en roer om. Doe dan de tortellini erbij. Schep omzichtig om.

Slaatje

  • Maak naar wens een vinaigrette (olie en wijnazijn, balsamico, peper en zout) voor het slaatje.

Afwerking

  • Verdeel de tortellini over 2 borden. Schep de walnotensaus over de tortellini.
  • Garneer met de hele walnoten en wat geraspte Parmezaanse kaas.
  • Serveer het slaatje apart.

 

Notes

Tip

  • Tortelllini heeft verschillende vullingen. Kies voor een vulling met spinazie of ham.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020