Tortellini met supersnelle walnoot-mascarpone saus, varkensreepjes en sla
Description
2
Scale
Ingredients
Tortellini (g) | 200 |
Ui, gesnipperd (st) | 1 |
Knoflook fijngehakt (t) | 2 |
Walnoten (g) | 25 |
Mascarpone (g) | 125 |
Parmezaanse kaas, geraspt (g) | 25 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Gemengde sla | handje vol |
Varkenslapjes, in reepjes (g) | 250 |
Balsamicoazijn | |
Citroensap | |
Peper, zout |
Instructions
Varkensreepjes
- Kruid de varkensreepjes met peper en zout.
- Verhit olie in de pan. Bak de varkensreepjes op een hoog vuur gaar.
Tortellini
- Kook de tortellini gaar, volgens verpakking, in kokend water met wat zout.
- Eenmaal gaar, giet af en spoel onder koud water om het gaarproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
Walnotensaus
- Rooster de walnoten ca. 2 min. in een droge koekenpan.
- Houd 3 of 4 noten achter voor garnering en maal de rest fijn in een vijzel of keukenmachine.
- Meng de mascarpone met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot hij zacht maar niet bruin is, ongeveer 5 min. Voeg de knoflook en mascarpone toe. Laat dit langzaam smelten en doe dan de fijngemalen walnoten erbij.
- Breng op smaak met zout, peper, en eventueel wat citroensap.
- Voeg eerst de varkensreepjes en peterselie aan de saus toe en roer om. Doe dan de tortellini erbij. Schep omzichtig om.
Slaatje
- Maak naar wens een vinaigrette (olie en wijnazijn, balsamico, peper en zout) voor het slaatje.
Afwerking
- Verdeel de tortellini over 2 borden. Schep de walnotensaus over de tortellini.
- Garneer met de hele walnoten en wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Serveer het slaatje apart.
Notes
Tip
- Tortelllini heeft verschillende vullingen. Kies voor een vulling met spinazie of ham.