Tortellini met prei en kaas-roomsaus uit de oven

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tortellini met prei en kaas-roomsaus uit de oven


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Tortellini gevuld met mascarpone (versvak – g) 250
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Prei, in ringen (st) 2
Room (ml) 200
Peterselie, fijngesnipperd (el) 2
Gemalen kaas (g) 75
Zwarte woud ham, in reepjes (plakjes) 4
Gekookte ham, in reepjes (plakjes) 4
Boter  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.

Tortellini

  • Kook de tortellini gaar in licht gezouten water volgens receptuur.

Prei

  • Fruit de knoflook even aan in boter.
  • Voeg de prei toe.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Leg de reepjes vlees op de groenten. Zet het deksel op de pan. Laat het geheel garen.
  • Voeg de room toe. Laat de room lichtjes inkoken.
  • Roer de helft van de geraspte kaas en de peterselie onder de saus.

Afwerking

  • Meng de tortellini onder de saus.
  • Verdeel de massa over 2 ovenschalen, of gebruik één grote schaal.
  • Strooi de rest van de kaas over de pasta.
  • Laat de schotel 5 min. gratineren.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 september 2020