Tortellini met prei en kaas-roomsaus uit de oven
Description
2
Ingredients
Tortellini gevuld met mascarpone (versvak – g) | 250 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Prei, in ringen (st) | 2 |
Room (ml) | 200 |
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 2 |
Gemalen kaas (g) | 75 |
Zwarte woud ham, in reepjes (plakjes) | 4 |
Gekookte ham, in reepjes (plakjes) | 4 |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
Tortellini
- Kook de tortellini gaar in licht gezouten water volgens receptuur.
Prei
- Fruit de knoflook even aan in boter.
- Voeg de prei toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg de reepjes vlees op de groenten. Zet het deksel op de pan. Laat het geheel garen.
- Voeg de room toe. Laat de room lichtjes inkoken.
- Roer de helft van de geraspte kaas en de peterselie onder de saus.
Afwerking
- Meng de tortellini onder de saus.
- Verdeel de massa over 2 ovenschalen, of gebruik één grote schaal.
- Strooi de rest van de kaas over de pasta.
- Laat de schotel 5 min. gratineren.