Tonijn met avocadocrème en tomaat

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tonijn met avocadocrème en tomaat, aardappelen


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Bloemige aardappelen (g) 500
Limoen, zeste en sap (st) 1
Koriander, (takje) 3
Room (el) 3
Tomaat, het vlees in blokjes (st) 2
Sla naar keuze handvol
Tonijnsteak (st) 2
Avocado, eetrijp, in blokjes (st) 1
Honing (thl) 1
Olijfolie
Cayennepeper
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Laat de tonijn op kamertemperatuur komen.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Maak een grove puree met wat boter, peper en zout.

Avocadocrème

  • Mix: de avocado, de koriander (hou enkele mooie blaadjes ter garnering) en de room. Kruid met cayennepeper en zout.

Limoenvinaigrette

  • Meng 3 el olijfolie met een deel van de geraspte limoenschil, de limoensap en de honing.
  • Proef en voeg naar smaak nog zeste van limoen bij.

Groenten

  • Snij het tomatenvlees in blokjes. Kruid met peper en zout.

Tonijn

  • Dep de tonijn droog. Kruid met peper en zout.
  • Verhit 2 el olijfolie in een grillpan. Bak de tonijn 1 à 2 min. aan elke kant. Tonijn moet de grillpan maar even aanraken!

Afwerking

  • Schep de avocadocrème op het midden van een bord.
  • Verdeel de tomatenblokjes er over.
  • Leg de gebakken tonijn op de groenten.
  • Schep er wat limoenvinaigrette over.
  • Werk af met verse koriander en wat sla naar keuze.
  • Serveer met aardappelen.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020