Tonijn met avocadocrème en tomaat, aardappelen
Description
2
Ingredients
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Limoen, zeste en sap (st) | 1 |
Koriander, (takje) | 3 |
Room (el) | 3 |
Tomaat, het vlees in blokjes (st) | 2 |
Sla naar keuze | handvol |
Tonijnsteak (st) | 2 |
Avocado, eetrijp, in blokjes (st) | 1 |
Honing (thl) | 1 |
Olijfolie | |
Cayennepeper | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Laat de tonijn op kamertemperatuur komen.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Maak een grove puree met wat boter, peper en zout.
Avocadocrème
- Mix: de avocado, de koriander (hou enkele mooie blaadjes ter garnering) en de room. Kruid met cayennepeper en zout.
Limoenvinaigrette
- Meng 3 el olijfolie met een deel van de geraspte limoenschil, de limoensap en de honing.
- Proef en voeg naar smaak nog zeste van limoen bij.
Groenten
- Snij het tomatenvlees in blokjes. Kruid met peper en zout.
Tonijn
- Dep de tonijn droog. Kruid met peper en zout.
- Verhit 2 el olijfolie in een grillpan. Bak de tonijn 1 à 2 min. aan elke kant. Tonijn moet de grillpan maar even aanraken!
Afwerking
- Schep de avocadocrème op het midden van een bord.
- Verdeel de tomatenblokjes er over.
- Leg de gebakken tonijn op de groenten.
- Schep er wat limoenvinaigrette over.
- Werk af met verse koriander en wat sla naar keuze.
- Serveer met aardappelen.