Tong met ovengebakken groentjes en gnocchi met citroenboter
Description
2
Scale
Ingredients
Tong (st) | 2 |
Bloemkool, roosjes (g) | 75 |
Lente-ui, in lange repen (st) | 1 |
Broccoli, roosjes (g) | 75 |
Sugarsnaps (g) | 75 |
Gekleurde wortelen, in grote repen (g) | 75 |
Kerstomaatjes met steel (st) | 4 |
Gnocchi (g) | 200 |
Cantharellen (g) (of andere paddenstoelen) | 75 |
Citroen, sap (st) | 1/4 |
Garnalen (el) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Olijfolie | |
Roomboter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Tong
- Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Grill vervolgens één voor één de tongen, ingesmeerd met een beetje olijfolie, aan één kant.
- Leg de tongen op een bakplaat of in een ovenschaal.
Groenten
- Blancheer in licht gezouten water één voor één de bloemkool, de lente-ui, de broccoli, de sugarsnaps en de gekleurde wortelen. Laat ze allemaal schrikken in koud water.
- Opgelet: zijn de groenten te gaar geworden, verkort de oventijd!
- Leg de geblancheerde groenten en de tomaatjes uit mekaar in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de groenten in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
Tong afwerken in de oven
- Zet na 12 min. de tong mee in de oven en laat samen met de groenten nog 8 min. garen.
Gnocchi
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan met antibaklaag. Bak de gnocchi aan alle kanten goudbruin.
Cantharellen
- Bak de cantharellen op een hoog vuur in olijfolie. Kruid op het einde met peper en zout.
Citroenboter
- Laat een flinke klont roomboter smelten (niet kleuren!) Voeg er de fijngehakte peterselie en het citroensap aan toe. Hou nog wat peterselie voor over de gnocchi. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Schep nog wat peterselie door de gnocchi.
- Leg de tongen op voorverwarmede borden.
- Leg de gnocchi, wat garnalen en de groentjes bovenop de vis.