Tong met jonge worteltjes, bloemkool met lichte kaassaus en fettuccine

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Tong met jonge worteltjes, bloemkool met lichte kaassaus en fettuccine


  • Author: Annelies

Description

2

De kaassaus wordt gemaakt met bloemkool, ricotta, melk en gratinkaas. Probeer deze witte saus eens uit. Ze past uitstekend bij dit gerecht.

Vind je geen tong, neem dan een andere platvis zoals bijvoorbeeld pladijs.

Er wordt wat minder pasta voorzien dan normaal omdat er veel groenten in het gerecht zitten.


Scale

Ingredients

Tong (st) 2
Fettuccine (g) 100
Bloemkool (st) 1
Jonge wortelen (st) 3
Amandelschilfers, geroosterd (el) 1
Platte peterselie, fijngehakt (el) 1
Ricotta (el) 3
Melk (el) 3
Gratinkaas (g) 30
Citroen, 2 mooie schijfjes, rest sap (st) 1
Olijfolie  
Boter  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Pasta

  • Kook de pasta in gezouten water beetgaar volgens receptuur.
  • Giet de pasta af.

Bloemkool

  • Snij niet te kleine roosjes van de bloemkool af. Voorzie een dubbele portie van hetgeen je normaal zou nemen.
  • Kook de roosjes beetgaar in licht gezouten water.

Wortelen

  • Snij het groene loof van de wortelen af, maar laat er een kort stukje stengel aan zitten.
  • Snij de wortel in de lengte in de helft. Snij hierbij ook het stukje loof mooi mee in de helft.
  • Kook de wortelen beetgaar in licht gezouten water.

Lichte kaassaus

  • Snij de overschot van de bloemkool in grove stukken. Kook deze in licht gezouten water door en door gaar. Haal de bloemkool uit het water. Laat een beetje afkoelen.
  • Doe de stukken bloemkool in de blender en mix tot een gladde saus.
  • Smelt de ricotta in een pan. Voeg de bloemkoolsaus erbij. Roer goed onder elkaar. Voeg de gratinkaas toe. Leng de saus aan met melk tot deze terug enige smeuïgheid heeft. Laat doorwarmen.
  • Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  • Fris de saus op met citroensap. Voeg druppelsgewijs toe en proef tot de juiste balans gevonden is.

Tong

  • Dep de tong droog.
  • Druppel er wat citroen sap over. Kruid beide kanten met peper en zout. Laat alles even intrekken.
  • Doe een goede hoeveelheid olijfolie en boter (1 op 1) in de pan.  Bak de vis een 3-tal minuten aan de ene kant en een 2-tal minuten aan de andere kant. Zet het vuur uit en laat nog even garen in de warmte.

Afwerking

  • Leg de vis op het bord. Garneer met peterselie en een schijfje citroen.
  • Maak een mooi nestje van de pasta. Verdeel de bloemkool hierover. Overgiet met de kaassaus. Garneer met de geroosterde amandelschilfers.
  • Leg de lange wortels er mooi naast.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 mei 2020