Thiébou Yapp – Senegal (rijst met rundsvlees)

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Thiébou Yapp – Senegal (rijst met rundsvlees)


  • Author: Annelies

Description

4

Mame Khady Diedhiou, een Senegalese kennis, heeft haar Senegalees lievelingsrecept doorgespeeld. Ik heb het een beetje aangepast om alles op te werken.

Mame geeft er voor ieder nog een hard gekookt ei bij. Ik heb dit weggelaten. Met de groenten als bijgerecht kan je variëren. Ik heb het bij een eenvoudig slaatje gehouden. Als ik dit gerecht nog eens maak, dan kies ik trostomaatjes die in de oven gegaard zijn.


Scale

Ingredients

Rundsvlees, in kleine blokjes (g) 500
Knoflook (teentje) 1
Peterselie, fijngesnipperd (el) 1
Preiwit (st) 1
Ui (st) 1
Sambal oelek (of Spaans pepertje) (thl) 1
Bouillonketeltje runds (st) 1
Paprika, in repen (st) 1
Erwten (diepvries) (g) 75
Rijst (20 min. gaartijd) (g) 250
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Kruidenpasta

  • Snij een stuk van ca. 5 cm van de prei. Snij dit in ringen.
  • Snij de ui in de helft. Snipper een helft voor de pasta.
  • Meng in een blender de stukjes prei, de uisnippers, de peterselie, de knoflook, de sambal oelek (of Spaans pepertje), de rundsbouillon samen met 1 el olijfolie tot een gladde pasta. Kruid nog met wat peper.

Runderstoofpotje

  • Snij de rest van de prei en de ui in ringen.
  • Bak het rundsvlees aan alle kanten in olijfolie aan.
  • Voeg de prei- en de uienringen toe. Laat ze even meestoven.
  • Schep 1 flinke eetlepel van de kruidenpasta bij het vlees. Roer de pasta goed door het vlees. Laat een 5-tal min. meebakken.
  • Voeg 800 ml warm water toe. Kruid met wat peper en zout.
  • Breng alles aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het vlees een uurtje sudderen.
  • Voeg de rest van de kruidenpasta en de rijst toe. Zet het deksel op de pan.
  • Reken voor het garen van de rijst een 10 min. meer dan volgens de receptuur voorzien is. Zorg ervoor dat het stoofpotje niet droog kookt. Voeg indien nodig wat water met bouillon toe.Is er op het einde van de kooktijd nog teveel vocht in de pan, haal het deksel van de pan en laat uitdampen.
  • Voeg een 10 min. voor het einde van de kooktijd de erwten toe. Roer goed om.
  • Kruid de stoofschotel af met peper en zout.

Paprika

  • Stoof de paprikareepjes in olijfolie gaar.
  • Kruid met peper en zout.

Afwerking

  • Schep de rijst op de borden.
  • Garneer met de groenten.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

23 mei 2020