Thaise rode curry met kip
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet (g) | 250 |
Paprika, in reepjes (st) | 1 |
Sugar snaps (g) | 115 |
Rode currypasta (el) | ½ |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Vissaus (el) | 1 |
Limoen, sap (st) | ½ |
Rijst (g) | 125 |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst gaar volgens receptuur in licht gezouten water.
Groenten
- Verhit op een hoog vuur wat arachideolie in een wok.
- Voeg de paprika toe en roerbak enkele minuten.
- Voeg vervolgens de peultjes toe en bak nog 2 min. verder.
- Haal de groenten uit de wok.
Kip
- Kruid de kip met peper.
- Giet opnieuw wat olie in de wok en bak de kip rondom bruin.
- Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 min. verder.
Afwerking
- Voeg de groenten toe bij de kip.
- Blus met de kokosmelk.
- Breng op smaak met vissaus (zout), limoensap en suiker. Laat op een zacht vuur een kwartiertje pruttelen.
Serveren
- Serveer met een eenvoudig slaatje en wat kroepoek.