Thaise rode curry met kip

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Thaise rode curry met kip


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet (g) 250
Paprika, in reepjes (st) 1
Sugar snaps (g) 115
Rode currypasta (el) ½
Kokosmelk (ml) 200
Vissaus (el) 1
Limoen, sap (st) ½
Rijst (g) 125

Instructions

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens receptuur in licht gezouten water.

Groenten

  • Verhit op een hoog vuur wat arachideolie in een wok.
  • Voeg de paprika toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg vervolgens de peultjes toe en bak nog 2 min. verder.
  • Haal de groenten uit de wok.

Kip

  • Kruid de kip met peper.
  • Giet opnieuw wat olie in de wok en bak de kip rondom bruin.
  • Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 min. verder.

Afwerking

  • Voeg de groenten toe bij de kip.
  • Blus met de kokosmelk.
  • Breng op smaak met vissaus (zout), limoensap en suiker. Laat op een zacht vuur een kwartiertje pruttelen.

Serveren

  • Serveer met een eenvoudig slaatje en wat kroepoek.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020