Thaise groene curry met kip en asperges

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Thaise groene curry met kip en asperges


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rijst (g) 125
Koriander, gesneden naar smaak
Thaise groene curry (el) 2
Sesamolie (el) 1
Kokosmelk (ml) 400
Kipfilet, in blokjes (st) 2
Spaanse peper, zonder zaad, fijngesnipperd 1/2 
Groene asperges, in stukjes (g) 300
Sluimererwten (g) 100
Arachideolie
Peper, zout

Instructions

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar in licht gezouten water.

Curry

  • Verhit de sesamolie en 1 el arachideolie in de wok.
  • Roerbak het vlees.
  • Voeg de Spaanse peper, de asperges en de groene currypasta toe.
  • Roerbak kort.
  • Voeg de kokosmelk en de peultjes toe.
  • Breng aan de kook. Laat op een zacht vuur garen. Controleer regelmatig want alles is snel gaar.

Afwerking

  • Garneer de curry met de korianderblaadjes.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 maart 2020